Kırşehir Valisi Şentürk'ten doğru cevaba altın ödülü

Kırşehir Valisi Şentürk'ten doğru cevaba altın ödülü

Kırşehir'de Fatih Projesi kapsamında 9. sınıf öğrencilerine 136 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Sıddık Demir Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen törende Vali Necati Şentürk'ün sorularına doğru cevap veren iki öğrenci çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Teknolojinin dünyanın gelişimi noktasında Fatih Projesi'nin önemli olduğunu anlatan Vali Şentürk, "Dünya bilgileri 5 yılda ikiye katlanıyor. Dünyada hızlı teknik bilgi ve teknoloji gelişimi var. Değişimle birlikte teknolojide gelişiyor. Haberleşme ile birlikte dünya küçük bir alana yayılırken bizlerde bu değişimi yakaladık. Türkiye'nin her alanda ilerlemiş olduğunu bizler en iyi şekilde görüyoruz. Nobel ödülü de bu durumun bir göstergesidir. Uygulanan Fatih Projesi de teknolojinin en iyi şekilde kullanımını öngörüyor. Fatih Projesi dünyanın bu alanda ki en büyük projelerinden bir tanesidir." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Yakup Yüksel'in teknik bilgi vermesinin ardından 9. sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı yapıldı. Alınan bilgiye göre, Kırşehir'de uygulanan Fatih Projesi kapsamında, okullarda 4 bin 754 adet tablet dağıtımı gerçekleşti.

Vali Necati Şentürk, sorduğu sorulara doğru cevap veren iki öğrenciyi çeyrek altınla ödüllendirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir Valisi Şentürk'ten doğru cevaba altın ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER