Kızılırmak Havzası Yönetim Heyeti toplantısı Samsun'da yapıldı

Kızılırmak Havzası Yönetim Heyeti toplantısı Samsun'da yapıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun'da düzenlenen Kızılırmak Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı 6 il valisinin katılımıyla yapıldı.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantının açılışında Havza Yönetim Başmühendisi Murat Saraç ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü uzmanı Altunkaya Çavuş birer sunum gerçekleştirdi. Toplantı sunum sonrası gündemdeki maddelerin görüşülüp oylanması ile devam etti.

Toplantının ev sahipliğini yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "'Ülkemizdeki merkezi yönetim anlayışının değişmesi sonucunda heyet teşekkülleri ve yeni havzaların oluşturması gereği duyulmuştur. Bu havzalardan bir tanesi de Kızılırmak Havzası'dır. Bizde bu gün Kızılırmak Havzası Yönetim Heyeti toplantısını gerçekleştiriyoruz. Hepimizin bildiği gibi su hayattır. Bunun için tabiatta bulunan suyun temiz ve canlı olması gerekir. Denizlerin ve denizleri besleyen ırmakların temiz tutulması gerekmektedir. Bunun içinde bizlere büyük görevler düşüyor. İlimiz Samsun bir deniz kenti. Bizde bir deniz kenti olan ilimizde denizlerin temiz tutulması konusunda farkındalık sağlamak ve gelecek nesillerde bu konuda duyarlılık oluşturabilmek adına uyguladığımız bir proje ile ilkokul 2. sınıfa giden çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Denizlerimizin yanında denizlerimizi besleyen akarsularımızın da temiz tutulması oldukça önemlidir. Ben yaptığım ziyaretlerde ilimizde bulunan Kızılırmak ve Yeşilırmağın barajlara ulaşan yerlerini görüyorum. Maalesef buralar arzu ettiğimiz temizlikte değil."

Kızılırmak Havzası Yönetim Heyeti Toplantısına Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Kızılırmak Havzası Yönetim Heyeti toplantısı Samsun'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER