KKTC'den bin kişi Mevlit Kandili münasebetiyle Hala Sultan'ı ziyaret etti


Mevlit Kandili münasebetiyle bugün, Güney Kıbrıs'ta bulunan Hala Sultan Tekkesi'ne 20 otobüsle yaklaşık bin kişilik bir ekip ziyaret gerçekleştirildi.

KKTC Din İşleri Başkanlığı organizasyonu ile normal zamanlarda Güney Kıbrıs'a geçemeyen vatandaşlar, bu özel gün münasebetiyle gittikleri Hala Sultan'da namaz kılıp dua etti. Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen bin kişilik grup, 20 otobüsle gruplar halinde Larnaka'ya taşınırken, Rum polisi yol boyunca otobüslere eşlik etti.

Rum polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığının gözlemlendiği seyahatte, basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinaları da kontrol edildi ve kontrol edildiğini gösteren denetim pulu yapıştırıldı. Hala Sultan Tekkesi'ni ziyaret etme fırsatını yakalayan bin kişilik grup, bol bol hatıra resmi çekti, tekkeyi gezdi, ibadet ve dua etti.

Ziyaret, İsveç Büyükelçiliği'nin himayesinde yürütülen "Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol" adı altındaki çalışmayla, iki toplumun üst düzey dini yetkililerinin işbirliği çerçevesinde gerçekleşti.

Söz konusu çalışma çerçevesinde; Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Mevlit Kandili olmak üzere senede üç kere Hala Sultan'a ziyaretler düzenlenmesinde anlaşmaya varılmıştı. Rumlar da aynı çerçevede KKTC'de ayin düzenliyor.

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, "Bir hafta sürüyor etkinliklerimiz. Her yıl bir tema belirliyoruz. Bu yıl ki temamız Hazreti Peygamber ve bir arada yaşama ile alakalı... Peygamberimiz'in diğer etnik dini gruplarla bir arada yaşamaya yönelik adadaki duruma uygun bir şekilde bir konu belirledik." dedi.

Ziyaretçiler, aynı gün içerisinde Kıbrıs Türk tarafına geldikleri otobüslerle dönüş yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber KKTC'den bin kişi Mevlit Kandili münasebetiyle Hala Sultan'ı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER