Koç: Bakan Şimşek'in CHP'ye oy vermesi lazım

Koç: Bakan Şimşek'in CHP'ye oy vermesi lazım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP'nin 7 Haziran seçim bildirgesini "kaynak yok, bulsunlar ben de oyumu CHP'ye vereceğim" diye eleştiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrıda bulundu.

Seçim gezilerini Ankara'nın Beypazarı ilçesinde sürdüren Haluk Koç burada yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimleri için hazırladıkları seçim bildirgesini 19 Nisan'da kamuoyuna açıkladıklarına işaret etti. Koç, "Türkiye'nin tüm sorunlarına adeta reçete yazdık. Başta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP temsilcileri 'kaynak yok, bulsunlar ben de oyumu CHP'ye vereceğim' demişti, hatırlarsınız. Şimdi aradan çok değil üç-beş ay geçti. Bizim bildirgenin bir benzerini hazırlayıp milletin önüne çıktılar. Ben şahsen onun oyunu istemem. Ama Sayın Şimşek'in eğer mert bir siyasetçiyse, oyunu açık olarak kullanıp CHP'ye vermesi lazım." dedi.

"HEPSİ BİZİ TAKLİDE BAŞLADI"

"Biliyorsunuz biz emekliye yılda iki maaş ikramiye dedik, asgari ücretin 1.500TL'ye çıkarılmasını öngördük ve kamuda taşerona son vereceğimizi ilan ettik. Daha birçok hesaplanmış proje. Hepsi planlı programlı." diyen CHP'li Koç, "Başta MHP hepsi taklide başladılar. Küçük partileri saymıyorum bile. En son bunlar çıktı. Kaynak kaynak diyorlardı. Şimdi bizim dediğimize geldiler. Biz ne diyorduk? Kaynak siyasi bir tercihtir. Demek ki kaynak varmış." ifadesini kullandı.

"VİCDANLARI ÇALIŞTIRIN, TEDAVÜLDEN KALDIRIN"

Koç, vatandaşlardan 1 Kasım'a giderken "13 yıldır suyun başında kim oturuyor, otobüsün direksiyonunda kim var?" diye sormasını isteyerek, şöyle dedi:
"CHP çözüm reçetesi getirince AKP 13 yılını unutup muhalefet partisine dönüştü. Kusura bakma, kimseyi kandıramazsın Ahmet Bey! Bir kez daha söylüyorum ki 'bedava peynir ancak fare kapanında olur'. Biliyorum Türkiye seçim yorgunu. Ama herkes o sandık kabininde vicdanıyla baş başa kalacak. Vicdanınızı çalıştırın, bunları tedavülden kaldırın." CİHAN
<< Önceki Haber Koç: Bakan Şimşek'in CHP'ye oy vermesi lazım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER