Koç: CHP'nin 7 Haziran vaatleri şimdi AKP'nin seçim bildirgesinde yer alıyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, 7 Haziran Genel Seçimleri sürecinde açıkladıkları ekonomik vaatlerin şimdi AK Partinin seçim bildirgesinde yer aldığını belirtti.

NTV'nin canlı yayınında konuşan Haluk Koç, "Başta Maliye Bakanı olmak üzere hükümet yetkilileri, parti temsilcileri biz bunları açıkladığımızda, 'kaynak nerede' diye soruyorlardı. Şimdi bakıyoruz adeta bizim bildirgemizle yarışıyor. Sormak lazım hani kaynak yoktu." dedi.

CHP'li Koç, 7 Haziran'a giderken de CHP'nin toplumun her kesimine dönük çok net, açık, anlaşılabilir bir program ortaya koyduğu hatırlatarak, "Kaynak yok, nereden bulacaksınız bunu bulun bende size oy vereceğim diyen bir Maliye Bakanı, alaycı tavırlar. Şimdi AKP bildirgesini açıkladı. Bakıyorsunuz CHP'nin sosyal vaatleriyle yarışan bir bildirge." ifadesini kullandı.

'CHP bunları karşılayamaz, karşılığını yerine getiremez, veremez kaynak yok' diye bağrışanların kaynağı nereden bulacakları sorununa Haluk Koç, "Demek ki kaynak var. Makro dengeleri koruyarak mikro dengeler arasında transfer yapmak siyasetin tercihidir. CHP hep bunu söylemişti. Şimdi AKP'nin demek ki CHP karşısında epey bir sıkıntıya düştüğü anlaşılıyor bu sosyal vaatler karşısında." fikrini beyan etti.

Koç sözlerini, "Şimdi Sayın Başbakan hiç daha önce, 3 ay önce kendisinin, Maliye Bakanının, Ekonomi Bakanının CHP'nin vaatleri konusunda söylediklerini unutmuşlar şimdi kendileri asgari ücreti 1300 liraya çıkartacakmış, emeklilere memur emeklileri hariç 100'er lira ek zam verecekmiş 1200 lira olacakmış. CHP'nin söyledikleri çok net ve açıktı." dedi.

VATANDAŞ, 'EY DAVUTOĞLU BANA 13 YIL NEDEN ÇEKTİRDİN' DİYE SORMALI

Koç vatandaşların Başbakan'a "Ey Sayın Davutoğlu, ey lafını biliyorsunuz birisi çok sık kullanıyor bizde oradan kopya edelim. Ey Sayın Davutoğlu, sen 13 yıldır iktidarda olan bir siyasi partinin son 15 aydır Genel Başkanısın ve Başbakanlık görevini şuanda kaçak maçak da olsa sürdürüyorsun. Peki senin elini, kolunu tutan mı vardı? Yani yeni bir parti kurmadın. İktidarda olmayıp da muhalefet göreviyle bir seçime girip bu vaatleri yapmıyorsun. Niye yapmadın şimdiye kadar. Bunları şimdi bana vaat ediyorsun da niye bana eziyet çektirdin, niye CHP bunları söylediğinde yok hayır vermem, veremeyiz, kaynak yok diye bas bas bağırdınız." sorularını yöneltmesini istedi.

Asgari ücretle ilgili partilerin vaatlerine de değinen Haluk Koç, şunları söyledi: "Biliyorsunuz 900 küsur liraydı 1000 küsur lira civarındaki parayla geçinme savaşı veren milyonlarca insanımız, Cumhuriyet Halk Partisi 1500 lira dedi Haziran'a giderken, şimdi de 1500 lira diyoruz. Şimdi 1300 lira. 1500 lira derken bizi işverenlere şikayet ediyordunuz. İşverenler karşı çıkın Cumhuriyet Halk Partisine bu ücreti veremezsiniz, bunun kaldırılacak yönü yoktur diye bağıranlar şimdi 1300 lirayı niye şuana kadar vermediniz bu insanlara geçim eziyeti çektirdiniz? Bu sorular çoğaltılabilir. Bütün vaatler inandırıcı değil." CİHAN
<< Önceki Haber Koç: CHP'nin 7 Haziran vaatleri şimdi AKP'nin seçim bildirgesinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER