Koç: Beyaz Toros'u bırak ticari taksilere bak

Haluk Koç, Davutoğlu'nun Van'da ifade ettiği, 'Biz gidersek tekrar Beyaz Toros'lar devri başlar' sözlerine, "Bence beyaz Toros'u bıraksın şu ticari taksilerin hesabını versin Sayın Başbakan. Korkutarak bir yere varamaz." karşılığını verdi.

Koç: Beyaz Toros'u bırak ticari taksilere bak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van mitinginde ifade ettiği, 'Biz gidersek tekrar Beyaz Toros'lar devri başlar' sözlerine, "Bence beyaz Toros'u bıraksın şu ticari taksilerin hesabını versin Sayın Başbakan. Korkutarak bir yere varamaz." karşılığını verdi.


CNN Türk'te canlı yayına katılarak soruları cevaplayan Haluk Koç, 'Beyaz Toros' tartışmalarına katıldı. Koç, 102 vatandaşın hayatını kaybettiği Ankara Garı canlı bomba saldırısına işaret ederek, "Faili meçhul cinayetlerin sembolü anlamında kullanıyor. Biz o olayların aydınlatılması için defalarca önerge verdik. Bunların gereği olarak bir tanesini aydınlatabildiler mi? Bunu sormak lazım. Ve beyaz Toros'tan geçelim ticari taksilere gelelim isterseniz. Bugün elini kolunu sallayarak güya takipte olması gereken teröristler Suriye sınırından Kilis'e, oradan Gaziantep'e, oradan Ankara'ya Balgat'ta güzel mükellef bir kahvaltı, ondan sonra Ankara Garının önüne kadar geliyorlar. Bence beyaz Toros'u bıraksın şu ticari taksilerin hesabını versin Sayın Başbakan. Korkutarak bir yere varamaz." dedi.


Başbakan Davutoğlu için "Söylemlerine bakınca sanki uzaydan gelmiş" benzetmesi yapan CHP Sözcüsü Koç, şöyle devam etti: "Sayın Başbakana şunu hatırlatmak lazım. Toros'tan filan geçtim sanki 13 yıldır bir Beyaz Toros hikayesi yaşandıysa Türkiye'de o beyaz Toros'ların sebep olduğu bütün faili meçhulleri aydınlatmak için Cumhuriyet Halk Partisinin TBMM'ye verdiği o kadar önerge var, o kadar araştırma önergesi var, soru önergesi var. Bunların gereği olarak bir tanesini aydınlatabildiler mi bunu sormak lazım. Ve beyaz Toros'tan geçelim ticari taksilere gelelim isterseniz. Bugün elini kolunu sallayarak güya takipte olması gereken teröristler Suriye sınırından Kilis'e, oradan Gaziantep'e, oradan Ankara'ya Balgat'ta güzel mükellef bir kahvaltı, ondan sonra Ankara Garının önüne kadar geliyorlar. Bence beyaz Toros'u bıraksın şu ticari taksilerin hesabını versin Sayın Başbakan. Korkutarak bir yere varamaz. Yani zaitung haberi olmaktan çıkması gerekiyor bu ülkenin Başbakanının."


CİHAN
<< Önceki Haber Koç: Beyaz Toros'u bırak ticari taksilere bak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER