Köpek kotasına isyan eden çobanlar meclisi bastı


Romanya'da çobanlar, çoban köpeği sayısını sınırlayan yasa tasarısını parlamento önünde protesto etti. Bazı çobanlar meclisin duvarlarından içeri girmeye çalıştı. Polis, göstericilere biber gazı ile müdahale etti.

Romanya Parlamento Sarayı bugün yüzlerce çobanın protestosuna sahne oldu. Parlamentoda çıkması planlanan 'bir sürüye 3 çoban köpeği' sınırlaması çobanları kızdırdı. Parlamento kapısı önünde yasayı protesto eden çobanlar meclis bahçesine zorla girdi. Meclis duvarlarını ve meclis bahçe kapısını zorlayan çobanlara polis biber gazı sıktı. Meclis bahçesine giren çobanlar burada protestolarını sürdürdüler. 3 köpekle 600 büyük ve küçükbaş hayvana hakim olunamayacağını söyleyen çobanlar mecliste taleplerini aktarmak için görüşme talep ettiler. Tarım Bakanı Achim İrimescu ise hükümet olarak sorunun çözümüne yardımcı olacaklarını bildirdi. Ayrıca Meclis başkanı Calin Popescu Tariceanu da çobanlarla bir toplantı yapacağını açıkladı.

Planlanan yasa tasarısında çobanlara en fazla 3 köpeğe kadar izin veriyor. Kaçak kullanılan her köpek için bin 500 lei (300 Euro) ceza öngörülüyor.isyan-eden-cobanlar-meclisi-basti-1966918.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Köpek kotasına isyan eden çobanlar meclisi bastı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER