Köylüler, 'Bu köye Lütfullah Kayalar'dan başka siyasetçi giremez' pankartı açtı


Yozgat'ın Şefaatli ilçesine Bağlı Paşaköy sakinleri köy girişine 'Bu köye Lütfullar Kayalar'dan başka hiçbir siyasetçi giremez' yazılı astıkları pankart ile diğer siyasi partililere oy vermeyeceklerini duyurdu.

Daha önce Yozgat'ın Şefaatli ilçesinin bir beldesi olan Paşaköy nüfusunun iki binin altına düşmesiyle beldelikten köye dönüştü. Köy halkı herhangi bir siyasi partiye karşı olmadıklarını belirterek, köylerinin sorunlarının unutulduğunu, köye hizmet gelmemesinden ve verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Köylerine mevcut AK Parti iktidarları döneminde herhangi bir hizmet gelmediğini öne süren Paşaköy sakinleri, hizmeti sadece milletvekilliği ve bakanlıkları döneminde görev yapan ve şuan Yozgat'tan Bağımsız Milletvekili adayı olan Lütfullah Kayalar tarafından aldıklarını ifade etti. Paşaköylüler 1 Kasım seçiminde Lütfullah Kayalar'ı destekleyeceklerini açıkladı.

KÖYÜMÜZ SADECE KAYALAR DÖNEMİNDE HİZMET GÖRDÜ

Paşaköy Muhtarı Hüseyin Keleş, köylerinin mevcut iktidar döneminde herhangi bir hizmet alamadığını vurgulayarak sadece Lütfullah Kayalar'ın bakanlıkları döneminde yapılan hizmetlerin olduğunu ifade etti. Keleş, "Köyümüz, bu zamana kadar gelmiş geçmiş her siyasi partiye, iktidara ya da muhalefet olsun her türlü desteğini sağlamış oy vermiştir. Hizmet alamadığınız için aslında bu seçimde oy kullanmakta istemiyorlar. Köyümüze hiçbir hizmet gelmedi. Kanalizasyonumuz yok, yolumuz yok, çok sorunlarımız var. Belediyemiz kapandı, sağlık ocağımız gitti, lisemiz kapandı. Bunlara tepki olarak pankart asıldı. Lütfullah Kayalar 90'lı yıllarda 1996-97-98 yıllarında köyümüze liseyi getiren isim oldu. Asfaltı ilk Lütfullah Kayalar ile gördük. Bakanlığı döneminde sulama kanallarımız onun sayesinde yapıldı. Hizmetlerinden dolayı köy halkı bu seçimde Lütfullah Kayalar diyelim diyor." dedi.

BU SEÇİMDE OY KULLANMAYACAKTIK KAYALAR ADAY OLUNCA ONU DESTEKLEYECEĞİZ

Hizmet alamadıkları için oy kullanmayı düşünmediklerini ancak Kayalar'ın bağmız aday olmasından sonra onu destekleme kararı aldıklarını ifade eden Keleş, "Vatandaşlarımız aslında köyümüze hizmet gelmediği için bu seçimde tepki olsun diye oy kullanmamayı istiyorlardı. Bizim A parti B parti herhangi bir partiye tepki gösterdiğimizden dolayı değil. Sadece bizde Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşıyız. Türkiye'nin merkezi Paşaköy, nereden bakarsan bak Türkiye'nin merkezi. Güneydoğu'da sıcak asfalt yapılıyor altına bomba konuyor patlatıyorlar. Biz gitmek için yol bulamıyoruz. Ulaşımı olmayan bir yer bizim nazarımızda bir ülkede değil, köyde değil, kasabada değil bir şehirde değil. Biz git gide mezraya dönüşüyoruz. Bunları büyüklerimiz duysun. Özellikle de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'ufak iki haneli köyde olsa kanalizasyonu olmayan hiçbir yer kalmayacak' dedi. Ben diğer yetkililerin bunları bilmelerini, köyümüzün perişan halini görmelerini istiyorum." diye konuştu.

Köy sakinlerinden Emrah Alpaslan da Lütfullah Kayalar, pankartının amacının diğer partiler ya da milletvekillerini hor görmek veya dışlamak olmadığını söyledi. Alparslan, "Bizim amacımız ahde vefadır. Lütfullah Kayalar bizim köyümüze hiç olmayacak işler yaptı. Sulama birliği, özellikle baraj, barajımızın çok büyük faydası var. Geçim kaynağımız toprak, toprağında can damarı sudur. Her canlının kaynağı sudur. Bunu da Lütfullah Kayalar yaptı. Bize ahde vefa gösterilmedi. 12 yıl boyunca iktidar partisine oy verdik. Yollarımızın hali ortada seçimden seçime yırtık yama yapıyorlar. Desteğimiz Lütfullah Kayalar'a. Diğer siyasi parti milletvekili adaylarımız gelecektir, gidecektir. Saygısızlık asla olmaz, olamaz. Van ne ise Yozgat odur, Bodrum ne ise Yozgat odur, Bursa ne ise Yozgat odur." şeklinde konuştu.

İsmail Avşar isimli vatandaş ise pankartı 3-5 kişi değil bütün köy sakinleri olarak astıklarını belirterek köylerinin Lütfullah Kayalar döneminde hizmete kavuştuğunu vurguladı.

Bir köy sakini de Bekir Bozdağ'ı eleştirerek, "Bekir Bozdağ, o kadar bakanlık yaptı Yozgat'a ne yaptı. Cumhurbaşkanı otur diyor oturuyor, kalk diyor kalkıyor, yaptığı başka bir iş var mı? Yollarımızın hali ortada. Belediyemiz gitti. Sağlık ocağımız gitti, lisemiz gitti. Daha ne sayayım. Sattığımız buğday mazot parasını karşılamıyor. Sattığımız buğdayın parasını 3 taksitte ödüyorlar. Faizini hesap etmiyorlar. Neymiş faiz harammış onların yaptığı hiçbir helal iş yok. Onun için biz karar aldık AK Parti'ye oy vermek niyetinde değiliz. İster küssünler ister darılsınlar. Buraya geldiklerinde kendilerine bunları soracağız. Paşaköy için ne yaptınız. Kendimiz yiyemiyoruz yatamıyoruz kalkamıyoruz, arabamıza binemiyoruz, gezemiyoruz. Acaba demokrasi bunun neresinde. Televizyonlara çıkıp demokrasi diyenlere soruyorum, acaba demokrasi bunun neresinde." diye tepkisini dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Köylüler, 'Bu köye Lütfullah Kayalar'dan başka siyasetçi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER