Kremlin'den Papa ve Patrik görüşmesine destek


Kremlin, Katolik Hıristiyan dünyasının lideri Papa Francis ile Ortodoks Hıristiyanları Moskova Patriği Kirill arasında Havana'da gerçekleşmesi planlanan tarihi görüşmeye destek geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, görüşme kararından memnun olduklarını ve başarılı olmasını umduklarını belirtti.

Moskova'da gazetecilere konuşan Peskov, "Elbette, hepimiz öyle umuyoruz ki, bu görüşme başarılı olacaktır. İki kilisenin liderlerinin böyle bir görüşmeye hazır olmalarından fazlasıyla memnunuz." dedi.

Bu görüşmenin Batı dünyası görüşme adına yarı yolda atılmış bir siyasi yardım adım olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği sorulan Peskov, "Yolun ortasında buluşmak için atılmış karşılıklı bir adım." yorumunu yaptı.

Papa Francis ve Patrik Kirill, 12 Şubat'ta Havana Uluslararası Havaalanı'nda bir araya gelecek. Görüşmenin tarafsız bir alanda olması için burasının seçildiğini belirtilirken, Patrik'in Papa ile "Hıristiyanlar arasındaki çatışmalar ve ayrılıklar Avrupa ile özdeşleştiği için" Avrupa'da görüşmek istemediğini bildirilmişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin'den Papa ve Patrik görüşmesine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER