Kremlin, Putin'e yönelik yolsuzluk iddialarını yalanladı: Hayal ürünü (2)


Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, dün gece BBC programında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yöneltilen yolsuzluk iddialarını yalanladı. Peskov, iddiaların "tamamen hayal ürünü ve iftira" olduğunu söyledi. Kremlin Sözcüsü, iddiaları dile getiren Amerikan Hazine Bakanlığı yetkilisinin sözlerinin resmi bir suçlama olduğunu ve delile ihtiyaç olduğunu kaydetti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında hazırlanan bir programda, Rus liderin yolsuzluk yaptığını iddia etmişti. İddianın kaynağı ise programa konuşan Amerikan Hazine Bakanlığı'nın terörizm ve finansal istihbarattan sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin olmuştu.

BU TÜR KANDIRMALARA ALIŞIĞIZ

Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, "BBC filminin içeriği tamamen hayal ürünü ve iftira, hiçbir şekilde temeli yok. Genel olarak gazetecilerin bu tür 'kandırmalarına' alıştık. Bunlar ya yetki eksikliğiyle bağlantılı, ya da sarı basın ateşi ile bağlantılı, ya da planlı bir kampanyanın sonucu." dedi.

İddianın kaynağının Amerikan Hazine Bakanlığı'nda çalışan Adam Szubin isimli bir kişinin olmasını da değerlendiren Peskov, bunun delil isteyen resmi bir suçlama olduğunu; ancak Moskova'nın delil talebinde bulunmayacağını söyledi.

ORKESTRANIN BAŞINDA KİMİN OLDUĞU AÇIK

Peskov, "Bu resmi bir suçlama. Öncelikle orkestranın başında kimin olduğu çok açık. İkincisi bu iddianın delile ihtiyacı var. Bu tür bir suçlamanın delil olmaksızın Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından dillendirilmiş olması, bakanlığın kendisine gölge düşürüyor." diye kaydetti. Kremlin Sözcüsü, "Amerikan Hazine Bakanlığı'ndan bir delil talebinde bulunmayacağız. Eğer ellerinde delil olmadan böyle bir açıklama yapmışlarsa; aynı şekilde bu kurumun itibarına gölge düşürür." ifadelerini kullandı.

İLİŞKİLER ZATEN KÖTÜ, DAHA DA KÖTÜLEŞMEZ

İddianın ABD kaynaklı olmasını, ABD-Rusya ilişkileri üzerine de yorumlayan Peskov, ilişkilerin zaten iyi bir durumda olmadığını, Amerikan Hazine Bakanlığı'nın bu açıklamasının da ilişkileri daha kötüye götürmeyeceğini söyledi. Peskov, "Dürüst olmak gerekirse, ilişkiler zaten en iyi durumunda değil, hatta öyle bir durum ki böyle bir yalan bu ilişkileri daha da zorlaştıramaz." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin, Putin'e yönelik yolsuzluk iddialarını yalanladı:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER