Kremlin: Suriye işgali iddiası, hukuki ve fiili olarak absürt


Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ve Türkiye arasında uçak kriziyle bozulan ilişkileri düzeltmek için şu an herhangi bir görüşmenin söz konusu olmadığını söyledi. Türkiye'nin özür dilemediğini belirten Peskov, "(Türkiye ile) ilişkiler bugün son birkaç on yıllık dönemin en kötüsünde. Bundan dolayı üzgünüz, ama açık sözlülükle söylüyoruz ki bu Rusya'nın suçu değil." ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Rusya'nın Suriye'yi işgal ettiği" şeklindeki açıklamasının uluslararası kanunlar açısından "absürt" olduğunu söyledi. Peskov, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya'nın Suriye'nin bir kısmını işgal ettiğine dair açıklaması yanlış ve hem uluslararası kanunlar hem de hukuki olarak absürt." dedi.

Suriye'deki Rus hava kuvvetlerinin, meşru Suriye liderliğinin daveti üzerine orada bulunduğunu belirten Peskov, "Sonuç olarak bir işgal hem hukuki hem de fiili olarak söz konusu değil." dedi.

Açıklamasında Rusya-Türkiye ilişkilerini de değerlendiren Dmitri Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya karşı saldırganlık gösterdiğini ve şimdiye kadar iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek için muhtemel yolları konuşmanın söz konusu olmadığını belirtti.

Peskov, "(Türkiye ile) ilişkiler bugün son birkaç on yıllık dönemin en kötüsünde. Bundan dolayı üzgünüz, ama açık sözlülükle söylüyoruz ki bu Rusya'nın suçu değil." ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü, "Türkiye Rusya ile ilgili saldırgan ve haince eylemler içine girdi; ancak şu ana kadar eylemleri için uygun bir izahat yapmadı ve bir özür dilemedi." diye ekledi.

Peskov, "Sonuç olarak, ilişkileri normalleştirmek için herhangi bir görüşme veya muhtemel yol, üzgünüm ama şu an söz konusu değil." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin: Suriye işgali iddiası, hukuki ve fiili olarak absürt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER