Kula'da engelsiz yaşam parkı yapılacak


"Kula Engelsiz Yaşam Parkı ve Sosyal Hizmet Binası" projesi için Zafer Kalkınma Ajansı Kütahya Hizmet Binası'nda imzalar atıldı. İmza törenine Manisa'nın Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Dış İlişkiler Müdür Vekili Sayıt Bozer ve Ajans Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.

Bir buçuk yılda tamamlanması planlanan proje hakkında konuşan Balcı, "Proje, engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında, yaşam kalitesinden ödün vermeden sosyal aktivitelerini devam ettirebilecekleri bir tesis olacak. Bu tür projelerin desteklenmesi ve engelli vatandaşlarımızın daha da sosyalleşmesini sağlamak gerekmektedir." dedi.

Başkan Tosun ise, "Kula Belediyesi, geliştirdiği projelerle engelli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Kulalı engelli vatandaşlarımız, projemizle rahatça eğlenceli zaman geçirebilecekler. Toplam proje bedeli 827 bin TL maliyetle yapılacak projemizde engelli vatandaşlarımız, rekreasyon faaliyetlerini gerçekleştirebilecekler. Her açıdan kendilerine özgü alanların oluşturulması gereken engellilerimiz için yatırım yapmaya ve gerekli çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bin 600 metrekare genişliğinde, Kula'nın merkezî konumunda bir noktaya yapılacak engelli parkında 804 metrekare kapalı alan, 535 metrekare engelsiz yaşam parkı ve engelli spor alanı, 577 metrekare yeşil alan ve sergi alanı, 300 metrekare de engelli vatandaşların ve refakatçilerinin kullanabileceği açık ve kapalı kafeterya olacak. Engelli merkezinde ise iki adet çok amaçlı atölye, etkinlik ve kermes için 300 metrekare alan, 48 metrekare çok amaçlı spor salonu, Kula'da faaliyet gösteren iki engelli derneği için yer, revir, engelsiz hizmet aracı ve psikolojik danışmanlık hizmeti verecek sosyal hizmet uzmanı yer alacak. CİHAN
<< Önceki Haber Kula'da engelsiz yaşam parkı yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER