'Kültür Denizi Mersin' belgeselinin ilk gösterimi yapıldı

'Kültür Denizi Mersin' belgeselinin ilk gösterimi yapıldı

AB Türkiye Delegasyonu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Merkezi işbirliğinde Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan 'Kültür Denizi Mersin' adlı belgesel filmin ilk gösterimi Mersin'de yapıldı.

'Kültür Denizi Mersin' adlı belgesel filmin proje danışmanlığını Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkılıç, yönetmenliğini ise Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü yüksek lisans öğrencileri Kader Çetintaş ile Esra Nur üstlendi.
Mersin'in kuruluşundan bu yana göçle yerleşmiş olan Hrıstiyan, Müslüman, Alevi, Sünni, Arap, Türk, Çerkez, Roman, Giritli ve Yörük kültürlerinin bir arada barış içinde yaşamasını konu alan belgeseli yaklaşık 500 kişi izledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Yenişehir Belediyesi-Atatürk Kültür Merkezi'nde gösterim öncesi yaptığı konuşmada, kentin gerçek zenginliğinin insanları olduğunu ifade ederek, çeşitli kültürlerin Mersin'de uzun yıllardır uyum içinde yaşadığını söyledi. Aşut, farklılıkların ayrışma olarak görülmek yerine ayrı bir güç kattığını vurguladı.

Filmin yönetmenliğini yapan Kader Çetintaş ve Esra Nur ise fikir aşamasından filmin ortaya çıkışına kadar yaklaşık 8 aylık süreçte keyifle çalıştıklarını ve çok güzel deneyimler edindiklerini ifade ederek, kültürlere yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kültür Denizi Mersin' belgeselinin ilk gösterimi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER