5 ay geçti henüz Risale basımına başlanmadı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Risale-i Nur Külliyatı’nın önemli eserlerinden İşârâtü’l-İ’câz’ın örnek baskısını yapmasına rağmen eserin, seri basımına geçilememesi kafaları karıştırdı.

5 ay geçti henüz Risale basımına başlanmadı

Ocak ayında 250 adet ‘prestij baskısı’ yapılan eser, 5 aylık süre sonunda hâlâ raflardaki yerini almadı. Diyanet yetkilileri ihale sürecinin başlamadığını, eserin ancak 3-4 ay sonra seri basımının yapılacağı bilgisini verdi. Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal ise Kültür Bakanlığı’nın uyguladığı ‘bandrol’ yasağının Diyanet’i de vurduğunu belirterek, eserlerin bu nedenle basılamadığını öne sürdü. Diyanetin bandrole tabi bir yayınevi olduğunu hatırlatan Battal, “Eserleri basmaları için bandrol almaları lazım. Bakanlık, ‘Hak sahipliği belgesi getirmeyene bandrol vermeyeceğiz.’ demekle ‘Diyanet de hak sahipliği belgesi getirsin.’ demiş oldu. Getiremediğine göre Diyanet de alamayacak. Bu bandrol meselesi ile devlet kendi ayağına kurşun sıktı.” diye konuştu. Diyanet tarafından basılması planlanan eserlerin yayımlanıp yayımlanmayacağına Din İşleri Yüksek Kurulu karar veriyor. Ancak istisna olarak Diyanet İşleri Başkanı’nın yayımlanmasında fayda gördüğü eserler, kurul onayı olmadan neşredilebiliyor. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgilere göre İşârâtü’l İ’câz’ın basılmasına bizzat başkanlık makamı onay verdi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri’ töreninde kendisine hediye edilen örnek baskıyı seçim meydanlarında kullanmıştı. Erdoğan’ın bu hareketi sosyal medyada büyük tepki görmüş ve ‘Risale-i Nur’ları seçim malzemesi yapmakla ve siyasete alet etmekle’ eleştirilmişti.Zaman
<< Önceki Haber 5 ay geçti henüz Risale basımına başlanmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER