ABD'yi fetheden Anadolu organizasyonu!

Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivaline katılan Türk ve Amerikalı binlerce ziyaretçi tarihe, kültüre, müziğe, eğlenceye ve muhabbete doyuyor...

ABD'yi fetheden Anadolu organizasyonu!

  • ABD'li vatandaşlara Anadolu kültürünü yakından tanıma fırsatı sunuldu.
  • Amerikalılar yöresel halk müziğine kapıldılar.
  • Festivale yüz binden fazla ziyaretçi bekleniyor.
ABD'nin Los Angeles şehrindeki Anadolu Kültürleri ve Yemekleri festivali tüm hızıyla devam ediyor.

Festival çok sayıda misafir ağırlıyor. Kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce ziyaretçi Anadolu kültürünün en önemli unsurlarını yakından görüp tanıma imkanı buluyor.


Anadolu'nun dört bir köşesindeki tarihi eserlerin yanısıra Dolmabahçe Sarayı, Kız kulesi ve Topkapı Sarayı'nın maketleri büyük ilgi görüyor.

Festivali Türkiye'den giden ünlü simalar da ziyaret ediyor.

Mete Horozoğlu: "Vallahi çok ihtişamlı. Gerçekten bütün dekorlar... Kostümler inanılmaz olmuş gerçekten özellikle Topkapı bölümündeki kostümler."

 Nadir Sarıbacak: "Memlekette gibi hissettik kendimizi... Bir de burada yaşayan Türkler, Ermeniler... Onlarla tekrar tanışmış olduk. Çok güzel bir ortam oldu. "

Çeşitli yörelere ait halk oyunları ve dans gösterileri ziyaretçileri coşturuyor. Çoğunu ilk kez duydukları halk müziğinin ritmine kendini kaptıran Amerikalılar, büyük bir keyifle oyunlara katılıyor.

Konser alanı da en büyük ilgi gören bölümlerden biri. Misafirler burada hem birbirinden renkli halk oyunlarını, hem de klarnet ustası Serkan Çağrı gibi ünlü Türk müzisyenlerin canlı performanslarını izleme fırsatı buluyor.

Akşam saatlerindeki ney dinletisi ve sema gösterisi de izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Bu yıl dördüncü düzenlenen festivalin dört günde yüz binden fazla ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor...


<< Önceki Haber ABD'yi fetheden Anadolu organizasyonu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER