Anadolu insanı dünyayı işte böyle fethediyor!

Endonezya'daki Türk okullarının fedakar öğretmenleri, hal diliyle gönülleri fethettiler..

Fedakar gönüllüler, hâl diliyle dünyayı fethediyorlar!

  • Dünya'nın dört bir yanına giden öğretmenler sadece eğitim alanında başarı göstermediler. Hâl diliyle insanların gönüllerini de fethettiler. 
  • Din, dil, ırk demediler insanlığı kucakladılar. Anadolu insanının sevgisini, civanmertliğini, sıcakkanlılığını ve çalışkanlığını da dünyanın dört bir yanına taşıdılar.

İnsan sevmek düsturu ile yola çıktılar dünyanın dört bir yanına gittiler. Fedakar öğretmenler sadece eğitimle değil hâl dillleri ile de gönülleri fethettiler. Tıpkı Endonezya'da olduğu gibi. Endonezya'da Türk Koleji 2004'deki deprem ve tsunami felaketi sonrası kuruldu. 

Öğretmen Rıfat Öden: "Ten rengi, dili, kültürü önemli değil. önemli olan insan olması. dolayısıyla biz de düsturumuz insan. Yaradılanı yaradan da ötürü sevmek olduğu için."

Eğitimci Cemalettin Aydoğan: "Açe'de mesela şöyle bir tabir vardır halen.Türk binası gibi sağlam derler. Bir şeyin sağlamlığını ifade etme manasında. Bunda bu binaların tesiri vardır ve orada yapılan Türk kolejinin tesiri vardır."

Binlerce yetim ve öksüzün yaralarının sarılması gerekiyordu. Öğrencilerinin üzerine titrediler. Hatta Rıfat Öden gibi kendi çocuklarından bile çok ilgilendiler onlarla.

Rıfat öden: "Çocuklarımızla ilgilenirken kendi çocuğumuzla bazen eşim doğru söylemek gerekirse eşim evde kıskanıyor. Yani diyor ki dışarıda diyor ilgilenme diyor çocuklarla ilgilenme onlarla beraber olma evdeki çocuklarla beraber olma süresinden daha fazla diyor."

Anadolu insanının sevgisini, civanmertliğini, sıcakkanlılığını ve çalışkanlığını gittikleri ülkelere taşıdılar. Endonezya'da öğretmenlik ezberini bozdular, gönüllerde insanlığı yeniden inşa ettiler.

Öden: "Onların iyi insan.Vatanını seven milletini seven veliler duygulanıyor ya. Bir Türk olarak gelmişsiniz hem vatan sevgisi aşılıyorsunuz hem millet sevgisi aşılıyorsunuz. Hem de bayrak sevgisi aşılıyorsunuz. Bu çocuklar daha sonra tabi huzur bulunca eğitimden de çok iyi dereceler başarılar madalya alıyorlar. "

Sevgi dili Türkçe'yi, sevgi ile öğreten öğretmenler Endonezya'lı ilk mezun öğrencilerin gözünde adeta birer şefkat kahramanı.

İlk mezunlardan Ray Nuur Hajad: "Ben bakıyorum mesela bu öğretmen bu hoca bir okulun genel müdürü. Yani gelir mi? Ta işte evinden buraya gelip, böyle tek tek kontrol ediyor odaları. Bunlar işte bunlar biz çok etkileniyor. Sıcaklar içinden hakikaten sıcaklar bizi sevdiğini gösteriyorlar. Yani yapmacık değil suni değil. Hakikaten bir sevgi ile bizi seviyorlar."

İlk mezunlardan Fitra Rianto: "Bir düşünün bir insan sadece okulda gördüğün öğretmenler ve her zaman gördüğün öğretmenler hem de direk örnek alıyorsun kendine."

Endonezya eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Bambang Sudibyo'nun da eğitim gönüllerini yetiştiren Anadolu insanına bir mesajı var.

 Prof. Dr. Sudibyo: "Türk öğretmenlerin ailelerine selam gönderiyorum. Onların çocukları burada çok iyi birer öğretmen rehber oluyor. Bu yüzden de kesinlikle Allah katında son derece güzel ve önemli işler yapıyorlar. "

<< Önceki Haber Anadolu insanı dünyayı işte böyle fethediyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER