Berat Kandili'nde neler yapılır? Nasıl değerlendirilmeli?

Mübarek üç ayların kutlu zaman diliminden biri olan Berat Kandili'nde neler yapılmalı ve bu mübarek gece nasıl değerlendirilmeli? İşte özel haber..

Berat Kandili'nde neler yapılır? Nasıl değerlendirilmeli?

MevlitRegaip ve Miraç derken Ramazan'ın habercisi olan Berat Kandili de geldi. Af kapılarının ardına kadar açıldığı bu gecede, camiler dolup taşacak. Müminler günahlarının affedilmesi için ellerini semaya açıp dualar edecek. 

İhlasla kalkan ellerin boş çevrilmediği ve gönülden yapılan duaların kabul edildiği kutlu zaman dilimi, Berat Kandili geldi.

Berat, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına geliyor. İşte müminler de bu mübarek gecede kalplerini Allah'a teslim edip mağfiret dileyecekler. Günahlardan, kusurlardan azad olmanın peşine düşecekler.

Her yıl Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece Berat gecesi olarak bilinir. Berat kandili, günahların affedildiği ve yapılan ibadetlerin normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırıldığı bir zaman dilimidir.

Mübarek Berat Kandili gecesini ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi var. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de bu gece ile ilgili olarak "Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde oruç tutunuz" tavsiyesinde bulunmuştur.

Şimdi bütün müminler rahmet dolu bu geceyi beklemeye başladı..
<< Önceki Haber Berat Kandili'nde neler yapılır? Nasıl değerlendirilmeli? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER