Fedakar öğretmenlerin ‘Selam’ı yarın sinemalarda

Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenleri anlatan 'Selam' filmi yarın vizyona giriyor.

Fedakar öğretmenlerin ‘Selam’ı yarın sinemalarda

2013 yılının en iddialı filmlerinden biri olan 'Selam', gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul'dan yola çıkışıyla başlıyor. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakar öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtıldı. Film, Türkiye'den dünyaya uzanan barış köprüsü kurmak üzere yola çıkan fedakar öğretmenlerin gittikleri ülkelere sıcacık bir 'Selam' götürmeleri üzerinde ilerliyor.

Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Türkçeder ve Kimse Yok Mu Derneği 'Selam'dan desteklerini esirgemedi. M.B.G. Yapı&Enerji, Bankasya, Mondi, Royal Halı ve Rixos ise filmin başlıca sponsorları arasında.

3 KİTADA 4 ÜLKEDE ÇEKİLDİ

Yapımcısı Eyüp Sabri Koç olan filmin konsept danışmanlığını Haluk Örgün, yönetmenliğini Levent Demirkale üstlendi. Senaryosunu Necati Şahin'in yazdığı "Selam" filminin başrollerini Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü paylaşıyor. 

Dağıtımını Warner Bros'un yapacağı ve çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa'da gerçekleştirilen "Selam" filmi, 3 kıtada ve 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğine sahip. Selam filmi aynı zamanda 35 yıl aradan sonra Afganistan'da çekilen ilk yabancı film.

Hazırlıkları 2 yıl süren Selam çekimleri 4 ayda 50 kişilik kadro ve 2 tonluk teknik malzeme Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek'e taşınarak tamamlandı.

Yurt dışında yapılan çekimlerde çok sayıda ünlü yabancı oyuncuyla çalışıldı. Ayrıca Türk kolejlerinde okuyan Bosnalı, Afgan ve Senegalli öğrenciler de filmde yer aldı. Yarın vizyona girecek Selam filmi, yurt içinde ve yurt dışında izleyicisiyle buluşacak.



CİHAN

<< Önceki Haber Fedakar öğretmenlerin ‘Selam’ı yarın sinemalarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER