Gonca tasarrufu oyunla öğretiyor!

“Lüzumsuzsa lütfen elektriği kapat.” cümlesindeki ünlülerin hepsini “u” yaparak söylemeyi denediniz mi..

Gonca tasarrufu oyunla öğretiyor!

 Denemediyseniz hemen şimdi bir uygulama yapın… Ne kadar eğlenceli bir söyleyiş olduğunu sizi gülerek izleyenlerden anlayacaksınız. “ı” veya “o” ile daha da bir tuhaf olacak bu söyleyiş. 

Peki bunun Gonca dergisiyle ilgisi nedir? Şöyle ki; Gonca dergisi bu ay bütün okurlarına “Çevir Enerjini” isimli “tasarrufu” öğreten bir oyun veriyor. Bu oyunun eğlenceli tekerlemelerinden biri de yukarıda verilen talimat. Oyunun bir de sloganı var: “İsraf Seni Çevirmeden Sen Düğmeyi Çevir!” 

Hem insanlığın hem de ülkemizin büyük kayıpları bu şekilde okurlara öğretilmeye çalışılıyor. 

Dergimizin sayfalarında ilerlerken şimdi de karşımıza Hayret Et çıkıyor. İlgiyle takip edilen kahramanımız ve arkadaşları bu ay yine birbirinden ilginç maceralar yaşıyor. Hayret’in, Not’un, Pıras’ın, civcivlerin ve diğerlerinin, ay macerası çok ilginç durumlar ortaya çıkarıyor.

Her ay beğenerek okuduğumuz Gizli El köşesinde bu ay ‘Sahici Köyün Masaldan Kalıpçısı’ yazısını görüyoruz. Bu köşenin müptelaları bu ay yine hediyeler için yarışacak. Her ay verilen yüzlerce hediyenin yanında bir kişiye bu ay “Bilgece İngilizce Oyunu”, bir kişiye“deney seti” iki kişiye “teleskop” bu köşenin okurlarına yapılan değerlendirme sonrasında veriliyor. Bakalım bu ay hediyeleri kim kazanacak? 
Ayrıca çizgileriyle tanıdığımız Osman Turhan ile Gülkiraz ve karne dönemini anlatan Zeynep’in Günlüğü yine okurlarla buluşuyor.

Tabi Gonca dergisinin organize ettiği “Hikâye - Resim Yarışması”nın 11.si biliyorsunuz ki başladı. Goncacılar daha ilk günden resimlerini ve hikâyelerini yollamaya başladı. Anlaşılan goncacılar bizden önce başlıyorlar yarışmanın hazırlığına. Hâlâ yarışmaya katılmadıysanız acele edin.

Resim dalında yarışmaya katılacaklar “Ya Olmasaydı!” konusunu renkli resimlerinde işleyecekler. Hikâye yarışması için her zaman olduğu gibi bir sınırlama yapılmamış… Ödülleri de var elbet… Birinciye 1000; ikinciye 750; üçüncüye 500… bu ödüllerden biri sizin olabilir… O zaman aman geç kalmadan yarışmaya katılın…

<< Önceki Haber Gonca tasarrufu oyunla öğretiyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER