Hocaefendi en değerli insanı tarif etti

Fethullah Gülen Hocaefendi en yeni sohbetinde, “Talebin Kadar Kıymetlisin!” ya da “O’nun İçin Yaşamak” konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Hocaefendi en değerli insanı tarif etti

İşte Hocaefendi'nin "199. Nağme: "Talebin Kadar Kıymetlisin!” ya da “O’nun İçin Yaşamak” başlığıyla Herkul.org paylaşılan, en son hasbihalinden 9 dakikalık o kısım:

Bu nağme vicdana, gönle, ruha, belki sırra, hafiye, ahfaya dokunuyor. Muhterem Hocaefendi, -özetle- “Talebin kıymeti insanın kıymetini yükseltir; insan talip olduğu şey ölçüsünde kıymet kazanır. Kimisi mala, mülke, bağa, bahçeye; kimisi makama, mansıba, şöhrete, pâyeye; kimisi keşfe, kerâmete, zevke ve hâle tâliptir. Oysa Allah için yaşamanın değerler hanesinde doldurduğu yerleri başka bir şeyle doldurmak mümkün değildir. Bu itibarla, en değerli insan, rıza-yı ilahi peşinde olan ve iman, marifet, muhabbet, aşk u iştiyak istikametinde derinleşmeye çalışan insandır.” diyor.

Muhterem Hocamız, Allah için yaşayanların akıbetini şu ayet-i kerimeyi hatırlatarak anlatıyor:

“Rabbimiz Allah’tır” deyip sonra da istikamet üzere, doğru yolda yürüyenler yok mu, işte onların üzerine melekler inip: “Hiç endişe etmeyin, hiç üzülmeyin ve size vâd edilen cennetle sevinin!” derler. (Fussilet, 41/30)



<< Önceki Haber Hocaefendi en değerli insanı tarif etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER