Hocaefendi'nin yeğeni birinci oldu, Milli Eğitim krize girdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kısa film yarışmasında Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yeğenlerinin çektiği film birinci olunca kriz çıktı. Erdoğan’ın da katılacağı tören apar topar iptal edildi

Hocaefendi'nin yeğeni birinci oldu, Milli Eğitim krize girdi

Yönetmenliğini, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yeğeni Ebuseleme Gülen'in yaptığı Çırak isimli kısa film, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği kısa film yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Önce filme ödülün Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve MEB’in tüm üst düzey yönetiminin katılacağı bir törende verilmesi planlandı. Ancak Ebuseleme Gülen’in Fethullah Gülen Hocaefendi'nin yeğeni olduğu ortaya çıkınca tören iptal edildi. Ödül ise kendilerine verilen 2 aylık süre geçmesine rağmen henüz teslim edilmedi.

Taraf Gazetesi'nde yer alan haberde MEB’teki 'ilginç Gülen krizi'nin hikâyesi şöyle: “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, “Yetişkin Öğrenme Projesi” kapsamında kısa film yarışması düzenledi. Yarışmanın konusu “Yetişkin Eğitimi Odaklı Hayat Boyu Öğrenme” olarak belirlendi. Yarışmada “çırak” ismindeki filmiyle Ebuseleme Gülen birinci oldu.

KİMSE FARKINA VARMAMIŞTI

Yarışma ile ilgili olarak büyük bir tören düzenlenmesi kararlaştırıldı. Törene, Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık üst düzey personelinin katılması kesinleşti. Ayrıca, Başbakan Erdoğan’ın da törene davet edilmesi planlandı. Hazırlıklar yapılırken, Muhterem Hocaefendi’nin aynı ismini taşıyan yeğeni Fethullah Gülen’in LYS’de Türkiye üçüncüsü olması MEB’de bomba etkisi yaptı. Düzenlenen diğer yarışmalarda birinci olan öğrencilerin, Hizmet hareketiyle bir ilişkisinin olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, kısa film yarışmasında birinci olan Ebuseleme Gülen’in ismi radara takıldı. Yapılan araştırmada, Ebuseleme Gülen’in Fethullah Gülen Hocaefendi ile akraba olduğu belirlendi. Bilgi sonrası, dereceye girenler için düzenlenecek olan ve ödülleri Milli Eğitim Bakanı’nın vereceği tören iddialara göre iptal edildi. 

Seleme Gülen’e 15 bin liralık ödül çeki henüz teslim edilmedi. Verilip verilmeyeceği de bilinmiyor. Avrupa Birliği fonları kapsamında yürütülen projede birinci filmin MEB bünyesinde ve AB nezdinde pek çok gösteriminin yapılması da planlanıyordu. Ancak, birincinin Ebuseleme Gülen çıkması nedeniyle bu gösterimlerin de iptal edildiği öğrenildi.

KURGU VE MÜZİK DE DİĞER KARDEŞLERE AİT

Amatör şartlarda hazırlanan filmin kurgusunu Ebuseleme'nin kardeşi Selman Gülen, müziklerini de diğer kardeşi Muaz Gülen yaptı. Samanyoluhaber.com'a bilgi veren Ebuseleme Gülen, animasyon filminde kardeşlerinin ve kendi eşinin de katkıda bulunduğunu, roll caption'da isimlerin geçtiğini söyledi. Kendilerine daha önce Milli Eğitim Bakanı eliyle ödülün verileceğinin söylendiğini belirten Gülen, tören yapılmasa bile ödülün kendilerine verilmesini beklediğini ifade etti. 

<< Önceki Haber Hocaefendi'nin yeğeni birinci oldu, Milli Eğitim krize girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER