Kimse Yok Mu Derneği, 72 ülkede ihtiyaç sahiplerinin yanındaydı

Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, engellemenin yetim ve fakir insanlara büyük darbe vuracağına dikkat çekti. Cingöz, “Hastane, yetimhane, okul ve aşevi projeleri yarım kalacak. Mağdurlar için endişeliyiz” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği, 72 ülkede ihtiyaç sahiplerinin yanındaydı

Kimse Yok Mu Derneği bu sene Kurban Bayramı’nda Türkiye ile birlikte 73 ülkede yardım dağıttı. Bir milyon yardıma muhtaç aileye ulaştı. Derneğin yardım kampanyasına birçok ülkede bakan, vali ve belediye başkanları da destek verdi. Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz kurban bağışı kampanyası ve son günlerde derneğin bağış toplamasına yönelik engelleme çabalarını eleştirdi. Cingöz, “72 ülkede coşkuyla bayramlaştık. Türkiye de dahil 40 bin 600 kurban hissesini  yılda bir kez et yiyebilen mağdurlara dağıttık” diye konuştu.
 
KABİNE GÖNÜLLÜ YELEĞİ GİYDİ
 
Cingöz, kurban dağıtımlarını bakan ve valilerle gerçekleştirdiklerini belirerek, “Her ülkede bakanlar faaliyetlerimize eşlik etti. Mali’de bütün kabine bizzat yelek giyip bizimle et dağıttı. Uganda’da devlet başkanının hanımı ve bakanlar dağıtım yaptı. Bu insanlar mutluluklarını belirtti ve milletimize teşekkür edip dualar etti” dedi.
 
YETİMHANE İNŞAATLARI DURACAK
 
Bakanlar Kurulu kararıyla derneğin faaliyetlerinin engellenmek istendiğine dikkat çeken Cingöz atacakları adımları da şöyle aktardı: “Çarşamba günü hukukçularımızla toplantı yapacağız. İstanbul Valiliği var olan kampanyaların durdurulması ile ilgili talepte bulundu. Kampanyaların bitirilmesi talebi yürüyen çarkı durdurmak demek. Çünkü hastaneler, aşevleri açılmış, inşaatı devam eden yetimhaneler, sağlık ocakları, Gazze’ye verilmiş sözler var. Durdurun dedikleri anda projeler duracak.”
 
ENGELLEME ÇABALARI ZULÜMDÜR
 
Engelleme çabalarının zulüm olduğunu vurgulayan Başkan Cingöz, “Mağdurların sıkıntıya düşeceğini düşündükçe tedirgin oluyorum. Bişkek’te devam eden yetimhane inşaatı, Irak’ın Kürdistan bölgesinde Suriyeli mülteci çocuklar için yapılan okul inşaatı, Habeşistan’da iki hastane inşaatı devam ediyor, Kilis’te Suriyeli mülteciler için aşevi devam ediyor, bu kampanyaları durdurun demek bu yapılanları sekteye uğratır, o insanlar adına müthiş bir korku ve tereddüt yaşıyorum” ifadelerini kullandı. 

İzin için başvuracağız 

Cingöz, derneğin kapatılmadığını sadece yardım toplama yetksinin engellendiğini söyledi. Bağış yapmak isteyenlerin yine bağış yapabileceğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Şu konjöktürde bize izin vermeyeceklerine inanıyorum. Çarşamba günü hem Suriye için hem Gazze için hem Afrika’daki katarakt ameliyatları için valiliğe müracaatımızı yapacağız. İzin verirlerse faaliyetimize aynen devam edeceğiz. İzin vermezlerse Türk halkı buna engel olanları görecek. Gazze’ye yardım yapmıyorsunuz sorusunu hiç kimse soramayacak.”

BUGÜN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneği, 72 ülkede ihtiyaç sahiplerinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER