Türkiye’yi Cezayir’e Kaynak Yayınları açtı

Cezayir’in başkenti Cezayir’de ‘Bana Dünyayı Aç’ sloganıyla 18. kez düzenlenen kitap fuarında Türkiye’yi Kaynak Kültür Yayın Grubu temsil etti.

Türkiye’yi Cezayir’e Kaynak Yayınları açtı

Arap ülkeleri, İslam dünyası ve batılı 44 ülkeden 922 yayınevinin katıldığı 18. Cezayir Kitap Fuarı bu yıl ‘Bana Dünyayı Aç’ sloganıyla birlikte gerçekleştirildi. 

Kuzey Afrika’nın en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Uluslararası Cezayir Kitap Fuarı’na Türkiye’den sadece Kaynak Kültür Yayın Grubu katıldı. Cezayir, Mısır ve Fransız menşeli yayıncıların ağırlıkta olduğu fuarı bir milyonun üzerinde kişi ziyaret ederken, Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Dar Al-Nil (Arapça) ve Edition du’Nil (Fransızca) Yayınevleri’nin eserleri Cezayirli kitapseverlerden yoğun ilgi gördü.  

Altıncı defa Cezayir Kitap Fuarı’na iştirak eden Kaynak Kültür Yayın Grubu, Frankfurt’ta ilk kez Almancasını tanıttığı ‘Bir Çay Daha Lütfen’ kitabının bu sefer Arapçasını ilk defa yine bu fuarda tanıttı. 

Ziyaretçilerin en çok rağbet ettiği kitaplar arasında yer alan ‘Bir Çay Daha Lütfen’, yayımlandığı dönemde hem Türkiye’de hem de Dünya’da en çok ilgi çeken kitaplar arasında yer almıştı. Fuarın mottosu olan ‘Bana Dünyayı Aç’ ifadesine Türkiye’den gönderme yapması açısından da önem taşıyan kitabın önümüzdeki günlerde farklı dillere tercüme edilmesi yönünde yayınevinin çalışmaları devam ediyor. 

Kaynak Kültür Yayın Grubu standında ayrıca Arapça yayımlanan Hira Dergisi ve Fransızca yayımlanan Ebru Dergisi’nin tanıtımları da yapıldı. Ziyaretçilerin çoğu dergilerle yakından ilgilenirken bazıları bu ilgiyi abonelikle bir üst seviyeye taşıdı. 

<< Önceki Haber Türkiye’yi Cezayir’e Kaynak Yayınları açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER