Uluslararası Riyad Kitap Fuarı yapıldı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Riyad Kitap Fuarı geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Uluslararası Riyad Kitap Fuarı yapıldı

31 farklı ülkeden 900'ü aşkın yayınevi, hayır kurumu ve devlet müesseselerinin katıldığı fuarın bu yılki teması "Kitap, Medeniyet Köprüsüdür" idi. Fuarın onur konuğu ise İspanya'ydı. Kahire kitap fuarından sonra Ortadoğu'nun en büyük ikinci organizasyonu olan fuarda 600.000'den fazla farklı kitap okuyucularla buluştu.

Fuar süresince 2 milyondan fazla kitapsever fuarı ziyaret etti.

Türkiye'den tek katılımcı olan Kaynak Yayın Grubu bünyesindeki Dar al-Nile Yayınlarının kitapları fuarda büyük ilgi gördü.Fethullah Gülen Hocaefendinin"Sonsuz Nur" kitabı ile "Asrın Getirdiği Tereddütler Serisinin" 1. Kitabı yoğun ilgiyle karşılaştı. Ayrıca Merhum Faslı âlim Ferîd el-Ensârî'nin kaleme aldığı Bediüzzaman Hazretlerinin hayatını anlatan "Âhiru'l-Fürsan" ve Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hayatını roman olarak anlatan "Avdetü'l-Fursan" kitapları da çok satan kitaplar arasında yerini aldı.

Diğer taraftan Dar al-Nile Yayınlarının tarih ve kültür alanındaki kitaplarına ilgi geçmiş yıllara nazaran daha fazlaydı. "Türk Mutfağı", "İstanbul Gezi Rehberi", "Osmanlının Gözyaşları", "Kanuni Sultan Süleyman", "Evrim", Bir Çay Daha Lütfen", "Osmanlı Sultanları Albümü", "Osmanlı Kadını" gibi kitaplar, en çok tercih edilen yayınlar olarak dikkat çekti.
Ayrıca yayınevi tarafından stant ziyaretçilerine Türkiye merkezli olup Arapça yayın yapan ilk dergi olan Hira dergisi hediye edildi.

<< Önceki Haber Uluslararası Riyad Kitap Fuarı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER