Yedirenk Sanat Vakfı ustaları unutmadı

Sanatçıları ve eserlerini gündeme taşıyıp onurlandırmayı hedefleyen “Ustanın Günü” programı Four Seasons Otel'de gerçekleşti.

Yedirenk Sanat Vakfı ustaları unutmadı

Welcome Dergisi Yedirenk Sanat Vakfı'nın tertip etmiş olduğu "Ustanın Günü" programını bu ayki sayısına taşıdı. Yedirenk Sanat, projelerini hayata geçirmek üzere bir dizi faaliyetlere başladı. Bu çerçevede ilk adım olarak ‘Ustanın Günü’ programını hayata geçirildi. Sanatçıları ve eserlerini gündeme taşıyıp onurlandırmayı hedefleyen “Ustanın Günü” programı Four Seasons Otel'de gerçekleşti. Programda usta ressam Devrim Erbil ve usta hattat Hasan Celebi ağırlandı. Sanata ömrünü adamış, dallarında zirveye çıkmış bu ustalara ‘onur ödülü’ verildi. Gece basın toplantısı ile başladı. Toplantıya Yedirenk Sanat Vakfı kurucu ve yöneticilerinden Ahmet Sait Kavurmacı, Garo Mafyan, Erhan Güleryüz ve Vakıf Başkanı Ali Tokul ile odul alacak ustalar ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. İstanbul Sazendeleri, Piatango ve Sumru Ağıryuruyen’in mini konserlerinden sonra Devrim Erbil ve Hasan Celebi icin cekilen kısa belgesel film izletildi. Daha sonra vakıf başkanı Ali Tokul vakıf ve program hakkında kısa bir bilgi verdi. Ressam Devrim Erbil ve Hattat Hasan Çelebi’nin duygularını ifade ettikten sonra ödül törenine geçildi. Sanatçı Erol Evgin ve Melihat Gülses’in de katılımıyla gecenin anısına çekilen fotoğraflarla gece sona erdi. Gecede misafirlere özel hazırlanmış bir menüden yemek ikram edildi.

Vakıf Başkanı Ali Tokul şöyle konuştu; "Bu projeyle sanat dünyasına emek vermiş ustaları onurlandırmayı amaçlıyoruz. Gelecek nesillere aktaracak önemli
birikimleri olan bu usta isimleri hatırlamak ve onların değerine kamuoyunun dikkatini bir kez daha çekmek, en büyük dileğimiz. Hayatı güzelleştirmenin yolu sanattan geçiyor. Cemil Meriç’in de dediği gibi “Sanatın biricik vazifesi insanları birbirine sevdirmek.” Buna her zamankinden çok ihtiyacımız var. Sanatçılar bizim hayatımızı anlamlı kıldılar. Onlara bir kez daha teşekkür etmek, onlara ihtiyacımız olduğunu söylemek, hayranlığımızı bir kez daha dile getirmek için bir bahane bu.”

Yönetim Kurulu Üyesi Garo Mafyan şunları söyledi; “Ülkemizde çok sayıda usta sanatçı var ve maalesef onları hakkıyla destekleyemiyoruz. Önemli sanatçılarımızın onurlandırılması ve kendilerine, sanatlarına dair farkındalığın artırılması adına ne yapabiliriz diye düşünürken böyle bir etkinlikte karar kıldık. Çünkü sanatçı unutulduğu gün olur. Bunun önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız.”
<< Önceki Haber Yedirenk Sanat Vakfı ustaları unutmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER