Kur'an kursunda 15 gün önce de yangın çıkmış


Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyündeki yatılı Kur'an kursu binasında çıkan yangında 6 erkek öğrenci hayatını kaybetti. Kursta kalan bir öğrenci, 15 gün önce de yangın çıktığını kendi imkanları ile yangını söndürdüklerini belirtti.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Karaağaç köyündeki Kur'an kursunda gece saatlerinde ısınmak için yakılan elektrikli sobanın çocuklardan birinin battaniyesine temas etmesi sonucu yangın çıktı. Yangında 6 öğrenci yaşamını yitirdi, 3 çocuk yaralandı. Yatılı kalan öğrenci sayısının 24 olduğu kursta, gece sadece 12 çocuğun binada olduğu öğrenildi.

2 katlı Kur'an kursunda öğrenim gören çocuklardan yangını fark edenler, pencerelerin camlarını ve kapılarını kırarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Olayı duyan köylüler, kurs binasına gelerek alevlere müdahale etti. Yaralı öğrenciler olay yerine çağrılan ambulanslarla Dr. Abdullah Biroğul Kulp İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalorifer sisteminin olmasına rağmen elektrikli sobanın yandığı kurs binasında, odanın kül olduğu, odadaki Kur'an-ı Kerim kitaplarının da yandığı görüldü. Bazı odaların camları kırıldığı gözlendi.

Ölen çocukların yakınları köyde ağıt yaktı, sinir krizi geçirdi. Olayda ölen 6 kişi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'15 GÜN ÖNCE DE YANGIN ÇIKTI, SÖNDÜRDÜK'

Kur'an kursunda öğrenim gören Mehmet Salih Çankaya, yatılı olarak kursta kaldığını ancak dün akşam uyumak için kurs binasına gitmediğini söyledi. Çankaya şöyle konuştu: "Ben bu mahallede oturuyorum. Annem bana dedi 'sen eve gel', eve geldik. Ben normalde burada kalıyorum. Biz akşam 21.30'da uyuyorduk. Ben yangının çıktığı odada kalıyordum. Biz biraz konuşuyorduk, sonra uyuyorduk. Daha önce de yangın çıktı, söndürdük 15 gün önce. Odada elektrikli soba ile ısınıyorduk. Soba her zaman yanıyordu. Yangını saat 24.00'te duydum. Çok kötü oldum. Arkadaşlarımın ölümüne üzülüyorum. Çok şükür ediyorum Allah'a ben de orada olmadığım için."

Ölen çocuklardan Selami Çankaya'nın amcasının oğlu olan Fethi Çankaya, acılarının büyük olduğunu söyledi. Çankaya, "Olayda ölen amcamın oğlu cenazesi Diyarbakır'da. Toplam yatılıda kalan öğrenci sayısı 24. Bu gece burada kalan öğrenci sayısı 12. 6 kişi yangının çıktığı odada yanmışlar, kül olmuşlar. Yangının çıktığı sırada öğrenciler yatıyor. Diğer odadaki öğrenciler sesleri duyunca hemen koşmuşlar, bakmışlar ki yangın çıkmış. Kapıya gelmişler kapı şişmiş. Sonra köylüler duymuş. Taş atıp camları kırmışlar oda hava alsın diye. İtfaiye geç geldiği için köylüler kendi imkanlarıyla yangını sündürmeye çalışmış. İtfaiye gelene kadar iş işten geçmiş. Acımız büyüktür. Allah sabır versin." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kur'an kursunda 15 gün önce de yangın çıkmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER