Kurban kesiminde monoray sistemi

Kurban kesiminde monoray sistemi

Bayrampaşa'da, büyükbaş kurbanlıkların kesileceği monoray sistemi adak hayvanların kesimi ile denendi. Tatbikatta kurban yakalama timleri ve veteriner hekimler de hazır bulundu.

Bayrampaşa Belediyesi'nin organizasyonunda yarın büyükbaş kurbanlık hayvanlar monoray sistemi ile kesilecek. 4 dakikada bir kesimin yapılabileceği sisteme ilişkin bilgi veren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, yarın yapılacak kurban kesimlerine hazırlık amacıyla adak kesimleri yapıldığını söyledi. Aydıner, toplamda bin 500 büyükbaşın kesiminin yapılacağını belirtti. Bu sistemi her yıl uyguladıklarını anlatan Aydıner, "Bu ön kesimlerle ayrıca sistemimizin ne denli hazır olduğunu da ölçüyoruz. Şu an itibariyle tesislerde bir sıkıntı tespit edilmedi. Çok seri bir şekilde kesim devam ediyor." dedi.

Monoray olarak isimlendiren dört peronlu kesim tesisinde günlük ortalama 650 dolayında büyük baş kesimi yapılabiliyor. Kesim alanında hayvanlar süslendikten sonra getirilen tekbirler eşliğinde önce kesimin yapılacağı peronlara alınıyor. Kesim yapıldıktan sonra hayvanın derisi özel makineler yardımıyla soyuluyor. Hayvan gövdesi bağırsakların alınmasının ardından parçalara ayrılarak depolara gönderilmek üzere et toplama kamyonuna konuluyor. Kesim sonunda arda kalan atıklar ise kesim alanında bekletilen çöp arabalarına atılıyor.



CİHAN
<< Önceki Haber Kurban kesiminde monoray sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER