Kürt Yönetimi: Bağdat'ın Türk mallarına ambargo uygulaması bizi bağlamaz


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dışilişkiler Sorumlusu Fellah Mustafa, Bağdat'ın Türk mallarına ambargo uygulayacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mustafa, Kürt halkının çıkarına olmayan hiçbir kararı uygulamayacaklarını ifade etti.

Mustafa, "Dünya Soykırım Günü" münasebeti ile Erbil'de faaliyet gösteren başkonsoloslukların temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda Irak eski rejimi döneminde Kürtlere yönelik baskıcı uygulamalar ve katliamlar detaylarıyla anlatıldı.

Toplantının ardından Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan Mustafa, Bağdat'ın Türk mallarına ambargo uygulaması durumunda bu kararı tanımayacaklarını söyledi.
Mustafa," Kürt Hükümeti yetkiyi Irak Kürdistan parlamentosundan almıştır. Irak Anayasası'na göre de Kürt halkının menfaatine ters olan bir kararı uygulamaya mecbur değiliz. Biz Bağdat'ın meselelere yaklaştığı gibi yaklaşmıyoruz. Eğer Irak için bir gelecek düşünüyorlarsa tehdit dilinden uzak dursunlar." şeklinde konuştu.

Mustafa, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyareti çerçevesinde Bağdat ile Türkiye arasındaki gelirimin tansiyonu düşürmeye çalışacağını söyledi.

Mustafa," Bağdat'ın şu anda öncelik vereceği daha önemli hususlar vardır. Türkiye ile yaşanan gerilimin haddinden fazlı büyütüldüğünü düşünüyorum. Irak egemenliği sadece özel bir yeri kapsamıyor Basra'dan Zaho'ya kadar Irak egemenliği kapsamında. Diyalog yolu ile tüm sorunlarımızı çözebiliriz. Bunun için Irak yetkililerinin açıklamalarında daha tutarlı olmaları gerekiyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kürt Yönetimi: Bağdat'ın Türk mallarına ambargo uygulaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER