Kurtulmuş: 1 Kasım seçimleri en olaysız seçimlerden birisi olmuştur


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, milletvekili genel seçimlerini değerlendirerek, "1 Kasım seçimleri geçmiş seçimlerle mukayese edildiği zaman en olaysız seçimlerden birisi olmuştur. Hiçbir yaralama, ölüm olayı vuku bulmamış, ufak tefek sürtüşmelerin dışında Türkiye genelinde başarılı, sükûnetli olaysız bir seçim günü geride bırakılmıştır." dedi.

Geçici Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşk'ünde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçici hükümetin seçim süreci başarılı bir şekilde yürüttüğünü kaydetti. Kurtulmuş, "Hem seçim öncesinde hem seçim gününde hem de seçim gününden sonraki süreçte de Türkiye uluslararası gözlemcilerin de hiçbir şekilde en ufak bir söz söylemediği, son derece açık, başarılı, demokratik bir seçimi geride bırakmış oldu." ifadelerini kullandı.

Seçim güvenliğinin sağlanması noktasında emeği geçen emniyet kuvvetlerine teşekkür eden Kurtulmuş, "Hem emniyet kuvvetlerimiz, TSK'nın mensupları hem de özel harekat mensupları şehir yapılanlarının üzerine giderek vatandaşın sandık günü üzerine baskı kurulması ve sandıklarda iradelerinin bir şekilde baskı altına alınmasını önleyecek her türlü tedbiri aldılar." diye konuştu.

"EN OLAYSIZ SEÇİMLERDEN BİRİSİ OLMUŞTUR"

'Hukukun sınırları içerisinde kalınarak terörle mücadele gerçekleştirildi' diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti; "Sadece terörle silahın arasına mesafe koymak, yani terör örgütünü ve onların militanlarını silahsızlandırmaktan uzaklaştırmak değil, terör örgütü mensuplarıyla vatandaşımızın arasına da mesafe konularak vatandaşımızın bu süreçte zarar görmemesi için elinden gelen bütün gayreti ortaya koydu emniyet kuvvetlerimiz. Seçim günü sandık bölgelerinde de çok sütün bir şekilde başarı sağlandı. 1 Kasım seçimleri geçmiş seçimlerle mukayese edildiği zaman en olaysız seçimlerden birisi olmuştur. Hiçbir yaralama, ölüm olayı vuku bulmamış ufak tefek sürtüşmelerin dışında Türkiye genelinde başarılı, sükûnetli olaysız bir seçim günü geride bırakılmıştır."

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Seçim sonrası sandıkların açılması, oyların sayılması, oyların ilçe seçim kurulları, il seçim kurulları bünyesinde bu tutanakların birleştirilmesi konusunda da hemen hemen itirazın en az olduğu seçimlerden birisini Türkiye 1 Kasım seçimlerinde yaşamıştır. Türkiye siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinden birisidir. TBMM daha önceki seçim sonuçlarına baktığımız zaman temsil bakımından cumhuriyet tarihinin en yüksek oranlarından birisini yakalamıştır. Yani oy veren insanlarımız oy verdiği insanları parlamentoda bundan sonraki süreçte görecekler. Böylece parlamentoya giren 4 siyasi parti milletin yüksek oy oranıyla temsil edilmiş bir parlamentonun içinde yer almanın hazzını yaşayacaklardır. Geçici bakanlar kurulu göreve geldiğinde ne kadar ağır bir terör baskısı altına alındığını hepimiz yaşadık. Suruç ve Ankara katliamıyla birlikte bu katliamları yapanlar, katliamları yapanların arkasında duranlar, onların arkasındaki siyasi iradeler, terör örgütüne güç veren eller belki şunu istiyorlardı; Türkiye bu terör ortamının içerisinde kalsın ve Türkiye seçimi dahi ertelesin. Hedefleri Türkiye'nin birliği, bütünlüğüydü doğru. Aynı zamanda hedefleri 1 Kasım seçimleriydi."




CİHAN
<< Önceki Haber Kurtulmuş: 1 Kasım seçimleri en olaysız seçimlerden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER