Kuzey Kore lideri: Uzaya daha fazla uydu gönderelim


Kuzey Kore'nin yaklaşık bir hafta önce uzaya başarıyla uydu göndermesinin ardından ülke lideri Kim Jong-un'un, daha çok uydunun gönderilmesi gerektiğini söylediği bildirildi.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından servis edilen haberde, hafta sonu Kim Jong-un ve aralarında uydunun fırlatılmasında görev alan yetkili kişilerin de bulunduğu resepsiyonda konuşma yaparak, uzaya daha çok uydunun fırlatılmasının gerektiğini söylediği bildirildi.

Füzenin başarıyla fırlatılmasında emeği geçen bilim adamları, mühendis ve yetkililere teşvik edici sözler kullanan Kuzey Kore lideri konuşmasında, "Uyduyu uzaya göndermekte elde ettiğimiz başarıyı bir sıçrama tahtası olarak düşünüp ilerideki daha büyük zaferler uğruna uzaya daha fazla uydu gönderilmesi gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Öte yandan programa katılanlar arasında, Kim Jong-un'un eşi Ri sol-ju, Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi Başkanı Kim Yong-nam ve üst düzey askeri yetkili Hwang Pyong-so'nun da bulunduğu bildirildi.

Kuzey Kore'nin, 7 Şubat'ta uzaya Kwangmyongsong-4 isimli uyduyu taşıyan uzun menzilli bir füze fırlatması hem komşu ülkeler hem de ABD ve BM Güvenlik Konseyi'nin büyük tepkisine yol açmıştı. Füze fırlatılmasına en çok tepkinin gösterildiği Güney Kore, Kuzey Kore ile beraber işlettiği Kaesong Sanayi Bölgesi'nin kapanmasına karar vermişti. Buna misilleme yapan Kuzey Kore ise Güney Kore'nin kararını "savaş ilanı" diye yorumlayarak, sanayi bölgesindeki Güney Kore şirketlerinin çıktıktan sonra geriye bıraktığı tüm mal varlığına el koyduğunu açıklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Kuzey Kore lideri: Uzaya daha fazla uydu gönderelim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER