Mesut vurdu Arsenal uçtu

Mesut Özil'in duaları kabul oldu, Leicester'in rüyası son buldu.

Mesut vurdu Arsenal uçtu

Dev bütçelere kafa tutan, Premier Lig’in zirvesine kurulan Leicester City’nin hızını Arsenal kesti...

Arsene Wenger’in öğrencileri, geçen hafta Manchester City’yi yenerek şampiyonluk için önemli bir virajı geçen Leicester’ı 2-1 yendi, aradaki puan farkını 2’ye indirdi.

Maç müthiş bir tempoyla başladı. Emirates sakinleri hop oturdu, hop kalktı. İlk yarının son dakikasında ‘gol makinesi’ Jamie Vardy yine işini yaptı, penaltıdan ağları salladı: 0-1. Ancak 54’te Simpson’ın amatörce gördüğü kırmızı Leicester’ı yaktı, Arsenal rakibini abluka altına aldı.

70’te Walcott sahneye çıktı, Giroud’nun akıl dolu kafa pasında skoru 1-1 yaptı. 90+5’te Arsenal serbest vuruş kazandı. Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil, önce “besmele” çekti, sonra adrese teslim bir orta yaptı. Kafayı çalıştıran Welbeck, Leicester’ın hayallerini yıktı: 2-1

Karşılaşma sonrası Arsenal puanını 51'e yükselterek lider Leicester City'nin ardından 2. sırada kendisine yer buldu. Arsenal, ligin 27. haftasında ise Manchester United'a konuk olacak. Lider Leicester City ise evinde Norwich City'i ağırlayacak.

MAÇ SONU GALİBİYET POZU
90+5’te gelen golle inanılmaz bir galibiyet elde eden Arsenal, lider Leicester City ile aradaki puan farkını 2’ye indirirken, maç sonu hem Emirates’te bulunan taraftarlar hem de futbolcular büyük coşku yaşadı.

Karşılaşmanın ardından Arsenalli oyuncuların sevinci sosyal medyaya da yansıdı. Önemli bir virajı kayıpsız dönen Wenger’in öğrencileri, soyunma odasından galibiyet pozu paylaştı.

'MESUT' DEMEK ASİST DEMEK!
Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil, Arsenal’de tarih yazmaya devam ediyor. 12 yıllık şampiyonluk özlemini bu sezon sonlandırmak isteyen Topçular’da Mesut, müthiş performansı ile takımını taşıyor. Dün de takımının ikinci golünde adrese teslim bir orta yapan Özil, bu sezon ligdeki asist sayısını 17’ye yükseltti. 6 kez de ağları sarsan Mesut, 23 gole direkt katkı sağladı. Welbeck’ten harika dönüş Arsenal’de 9 aydır sakat olan Danny Welbeck’in sahalara dönüşü muhteşem oldu... Bu sezonki ilk maçına dün Leicester karşısında çıkan ve 83. dakikada Chamberlain’in yerine oyuna dahil olan 25 yaşındaki İngiliz forvet, sahaya adımını attıktan 12 dakika sonra 90+5’te belki de takımı adına sezonun en kritik golüne imza attı.

<< Önceki Haber Mesut vurdu Arsenal uçtu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER