Liam Fox: Referandumla ilgili broşürler iki kampın bakış açısını da yansıtmalı


İngiltere'nin eski Savunma Bakanı Liam Fox, AB'den çıkış referandumuyla ilgili bilgi veren broşürlerde her iki bakış açısının da yansıtılması gerektiğini söyledi.

İngiltere'de hükümetin, Haziran ayında ülkenin AB üyeliğine ilişkin kaderini belirleyecek halkoylamasında, Ada'nın AB'de kalmasını destekleyici yöndeki bilgilendirme broşürlerini seçmene gönderme planı tartışılmaya devam ediyor.

Geçen hafta İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, vatandaşların vergi gelirlerinden toplanacak 9,3 milyon sterlinle, ülkenin AB'de kalmasına ilişkin desteklediği kampanyayla ilgili bilgilendirme broşürlerinin 27 milyon seçmene dağıtılacağını açıklamıştı. Başbakanın sadece kendi desteklediği kampanya çerçevesinde bir girişimde bulunmasına ise büyük tepki gösterilmişti. Özellikle İngiltere'nin AB'den ayrılmasını destekleyen parlamento üyeleri tarafından eleştirilen Cameron'ın 'orantısız' davrandığına dair bir tepki de eski Savunma Bakanı Liam Fox tarafından geldi.

Fox, Cameron'a yazdığı resmi mektupta, gönderilecek broşürlerin iki kampanyaya yönelik olması gerektiğini belirterek, vergi gelirleriyle hazırlanacak "tek taraflı propaganda" broşürleri yerine söz konusu bütçenin, ülkenin en büyük sorunları arasında yer alan İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetleri'ne (NHS) yatırılması gerektiğini savundu.

Mektupta, "AB üyeliğinin devamına yönelik sunulan mevcut kampanyanın bütçesini iki katına çıkarması, İngiliz halkının bir parçası olan tarafsızlık ilkesinin doğal ruhunu rencide edici niteliktedir. Eğer hükümet söz konusu broşürleri yayımlama konusunda niyetliyse, diğer tarafın sunduğu alternatif görüşleri de kapsayacak şekilde bir çözüm bulunmasını öneriyorum." ifadeleri yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Liam Fox: Referandumla ilgili broşürler iki kampın bakış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER