Mahkeme, uyuşturucu sanıklarına ceza yağdırdı


Kayseri'de uyuşturucu madde ticareti suçundan yargılanan 9 sanıktan 4'ü üzerlerine atılı suçtan beraat ederken, 5 sanık ise toplam 43 yıl 20 gün hapis, 400 lira adli para cezası aldı.

Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından, 2015 yılı mart ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, Van'dan Kayseri'ye getirilen 248 gram metamfetamin uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Hakan T. ve Hatice Tuğçe E. tutuklandı. Aynı olayla ilgili zincirleme devam eden uyuşturucu ticareti suçundan A.Ü., H.B., B.K., U.B.B., Emre K., Emre T., Bülent M., Murat K. ve suça sürüklenen çocuk S.Ç. de gözaltına alındı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması görüldü. Tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile avukatlar duruşmada hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, uyuşturucu kullandıklarını ancak ticaretini yapmadıklarını öne sürdü.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanıklardan A. Ü., H.B., B.K. ve U.B.'nin, üzerlerine atılı uyuşturucu madde temin ve ticareti suçunu işlediklerinin sabit olmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme, uyuşturucu temin ve ticareti suçunu işledikleri gerekçesiyle sanıklardan Emre K. ile Bülent M.'yi 10'ar yıl 5'er ay hapis 100'er lira adli para cezasına, Emre T. ile Murat K.'yi 8'er yıl 4'er ay hapis 80'er lira adli para cezasına ve suça sürüklenen çocuk S.Ç.'yi de 5 yıl 6 ay 20 gün hapis 40 lira adli para cezasına çarptırdı. 9 sanıktan 4'ü beraat ederken, 5 sanık ise toplam 43 yıl 20 gün hapis, 400 lira adli para cezası almış oldu. İlk olayda tutuklanan Hakan T. ve Hatice Tuğçe E.'nin davası ise bu dosyadan ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Mahkeme, uyuşturucu sanıklarına ceza yağdırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER