Mahmut Tanal'dan Zaman gazetesine kayyım tepkisi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki göstererek, "Mahkeme kararında mevcut olan ceza muhakemesi kararlarındaki formata uygun düzenlenen karar değil. Müştekisi, sanığı kim, suç ne, tarihi ne?" diye sordu.

Zaman gazetesine kayyım atanmasını Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Mahmut Tanal, 'kanuna uygun şekilde basın işletmesi olarak kurulan basımevi ve eklentileriyle basın araçları suç aleti olduğu gerekçesiyle zabıt ve müsaade edilemez' diyerek Anayasa'nın 30. maddesini hatırlattı.

Mevcut olan mahkemenin kararına bakıldığında normal koşullarda müşteki, muhbir ve sanığın olması gerektiğini belirten CHP'li vekil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mahkeme kararında mevcut olan Ceza Muhakemesi Kararları'ndaki formata uygun düzenlenen karar değil. Müştekisi, sanığı kim, suç ne, tarihi ne? Bu anlamda gelişigüzel ceza muhakeme kanunumuzun aramış olduğu formatlara uygun olmayan bir karar yazılmış. Adres neresi, şirketlerin açık adresleri nerede? Ben bugüne kadar 28 yıllık avukatlık yaşamımda Ceza Muhakeme Kararlarıyla böyle hiçbir zaman karşılaşmadım. Çünkü ceza muhakeme kanunun aramış olduğu formatlarda bir karar değil."

Mahmut Tanal, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Böyle bir kararın olması hukuk devletine, demokrasiye darbedir. Çünkü basın halkın müşterek sesidir, gözüdür, kulağıdır. Bu şekildeki karar demokrasiye, hukuk devletine bir saldırı teşkil etmektedir. Aynı zamanda basın müşterek milletin sesidir. Biz nasıl güneş batmadan akşam olmuyorsa basının özgürlüğü halkın elinden almadan o ülkeye dikta gelmez, şu anda yapılması istenen de budur."
CİHAN
<< Önceki Haber Mahmut Tanal'dan Zaman gazetesine kayyım tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER