Malatya gelişmişlik sıralamasında 81 il içinde 53. sırada


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ülkedeki 81 il içinde Malatya'nın gelişmişlik düzeyi açısından 53. sırada yer aldığını bildirdi. Ağbaba, sonucun AK Partinin Malatya'da sınıfta kaldığını gösterdiğini belirtti.

Veli Ağbaba, beraberinde il yöneticileriyle birlikte Hekimhan Belediyesi'ni ziyaret etti. Ağbaba, burada yaptığı açıklamada, Malatya'nın gelişmişlik düzeyi sıralamasında 53. sırada yer aldığını ifade etti. Büyükşehir statüsündeki kentin bu sıralamadaki konumunun kötü yönetilmenin sonucu olduğuna işaret eden Ağbaba, "Gelişmişlik sıralamasına göre Malatya 81 il içinde 53. sırada. Çok kötü bir durum. Daha önce 67 il içinde 25. sıradaydık. Şimdi 53. sıraya geriledik. AKP'ye verilen oylar arttıkça, gelişmişlik oranımız azalıyor. AKP, Malatya'dan yüzde 61 oy aldı.Neyse ki gelişmişlikte 61. sıraya düşmemişiz. 13-14 yıldır Türkiye'yi yöneten AKP'nin bu karneden ders almasını bekliyoruz." dedi.

"HİÇ BİR ALANDA İLK SIRALARDA DEĞİLİZ"

Ağbaba TÜİK verilerine göre Malatya'nın hiçbir alanda ilk sırada yer almadığını dile getirdi. Ağbaba, şöyle devam etti: "Sağlık endeksinde Isparta, eğitim endeksinde Tunceli, güvenlikte Artvin, altyapıda İstanbul çevre endeksinde Kastamonu ilk sırada yer alıyor. Hiçbir endekste ilk sıralarda değiliz. Biz muhalefet milletvekili olsak da bu durumun düzelmesi için mücadele edeceğiz. Ama TÜİK tarafından verilen karne Malatya açısından çok kötü. 13 yıldır verilen oylara göre Malatya'yı ve ülkeyi yönetenlerin sınıfta kaldığının göstergesi. Rakamlar yalan söylemez. Bu veriler devletin kendi resmi rakamlarıdır."

Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları da geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen CHP kurultayın ardından 6. sırada parti meclisine seçilen Ağbaba'yı tebrik etti. CİHAN
<< Önceki Haber Malatya gelişmişlik sıralamasında 81 il içinde 53. sırada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER