Mali'de BM üssüne roketli saldırı: 3 ölü, 20 yaralı


Batı Afrika ülkelerinden Mali'de Birleşmiş Milletler (BM) üssüne yapılan roketli saldırıda 3 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Mali'nin kuzeyindeki Kidal bölgesinde bulunan BM Barış Gücü (MINUSMA) üssüne yerel saatle 04.00 sıralarında roketli saldırı yapıldı. Saldırıda BM barış gücünden iki kişi ve bir mütahidin öldüğü, en az 20 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. MINUSMA sözcüsü Olivier Salgado, yaralananlardan 4 kişinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, 2 gün önce radikal bir grup tarafından Mali'nin kuzeyindeki BM üssüne saldırı yapılacağına dair tehdit edildiklerini belirtti. Kidal bölgesi yetkililerinden Ahmoudene Ag Ikmasse ise bölgedeki radikal İslami grupları suçladı. Şimdiye kadar kimsenin üstlenmediği saldırıda, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Mali'nin kuzeyi 2012 yılında El Kaide ile bağlantılı terörist gruplar tarafından ele geçirilmişti. Olaydan bir yıl sonra ise bölgeye Fransız öncülüğünde askeri operasyon yapılmıştı. Kuzeyde başlayan terör faaliyetlerinin zamanla ülkenin güneyine de yayıldığı belirtiliyor. Başkent Bamako'daki Radisson Blu Oteli'ne 20 Kasım'da düzenlenen saldırıda aralarında Rusya, Çin ve ABD vatandaşlarının da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Eski Fransız sömürgesi Mali'de halihazırda 10 bin BM gücü askeri ve Fransız birlikleri bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Mali'de BM üssüne roketli saldırı: 3 ölü, 20 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER