"Gazetecilerin tutuklanması üçüncü dünya ülkelerine özgü bir davranış"


Manavgat Gerçek Gazetesi Sahibi Recep Memili, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yaptıkları haber için tutuklanmasının utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmasının halkın haber alma özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olduğunu belirten Memili, "Bu tür uygulamalar ancak üçüncü dünya ülkelerinde görülebilecek bir durum. İki aydın gazetecinin yaptıkları haberden dolayı Silivri'ye atılması ülkemizde basın özgürlüğünün olmadığının açık bir göstergesidir. Dündar ile Gül'ün tutuklanması ile halkımızın ifade hürriyeti, haber alma hürriyeti tutuklanmıştır. Tutuklamalar hukuksuzdur." dedi.

Dündar ile Gül'den önce Mehmet Baransu, Hidayet Karaca, Gültekin Avcı, Mustafa Balbay, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Nedim Şener'in yaptıkları haberden ötürü Silivri zindanına tıkıldığının altını çizen Memili, yazdıkları yazılardan ötürü Sedef Kabaş, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Ertuğrul Özkök, Ekrem Dumanlı ve bir çok gazetecinin gözaltına alınarak savcıya ifade vermek zorunda kaldığını kaydetti.

Memili sözlerini şöyle sürdürdü: "Basın özgürlüğü noktasında tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Ülkemizde gazetecilik mesleği tutuklanma, soruşturma açılması, gözaltılar, içten atılma, kanal kapatma ve gazetelere kayyım atamalarla yapılamaz hale getiriliyor. Dündar ile Gül'ün bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Özgür basın üzerinde baskıların kalkması gerekir." CİHAN
<< Önceki Haber "Gazetecilerin tutuklanması üçüncü dünya ülkelerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER