Maliye Bakanı Ağbal, HDP'li Yıldırım'ın gönlünü almaya çalıştı


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu tasarıları geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerinde görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelere, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım arasında yaşanan 'Silahları kim koydu?' tartışması damgasını vurdu.

Bütçe görüşmelerinin ardından Bakan Ağbal, HDP Muş Milletvekili Yıldırım'ın yanına giderek gönlünü almaya çalıştı. Ağbal, Yıldırım ile konuşmaya çalıştı. Yıldırım ise "Sonra konuşuruz." dedi. İkili arasında dikkat çekici diyalog yaşandı. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın da katıldığı diyalogda Yıldırım, Bakan Ağbal'a yönelik "Ben sizi korumak adına cevap vermedim ama siz özellikle söylediniz." ifadelerini kullandı. Ağbal'ın salondan ayrılmasının ardından gazetecilerin soruları üzerine Yıldırım, "Cevap vermiyorum; kendisiyle görüşeceğiz." şeklinde konuştu.

DELİKANLI TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı'nın Ekonomi Danışmanı Yiğit Bulut'un İş Bankası'na el konulmasına yönelik açıklamalarına ilişkin soruya da cevap vermeyen Bakan Ağbal'a CHP, MHP ve HDP milletvekilleri, "Hiçbir sorumuza cevap vermediniz." diyerek tepki gösterdiler. MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ise "30 tane televizyon kanalında bunları anlattım. Hatta elimde excel dosyası, vereceğim, varsa delikanlı. Yani tek tek konuşalım dedim. Benim karşımda konuşacak bir tane delikanlı çıksın. Bu bütçe işleri, delikanlı işi değil." diye konuştu.

Araya giren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de Usta'ya, "Sokakta değilsiniz. Bu neyin delikanlısı; yakışmıyor." diyerek tepki gösterdi. Usta ise "Teknik açıdan diyorum sayın başkan. Bunu tartışacak bir kişi var mı? Bir tane lafı atıp ortaya çekip gidip olmaz. Bu size yakışıyor mu sayın Bakan." ifadelerini kullandı.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL İLE HDP MUŞ MİLLETVEKİLİ AHMET YILDIRIM ARASINDA YAŞANAN DİYALOGLAR

Maliye Bakanı Naci Ağbal: O silahların orada ne işi var; cevap verin.
HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım: Ben mi koydum silahları sayın Bakan?
Bakan Ağbal: Evet siz koydunuz
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal: Silahlar konurken peki hükümet ne yapıyordu?
Ahmet Yıldırım: Yazıklar olsun. Neyle itham ediyorsunuz sayın bakan bizi
Bakan Ağbal: Ben sizi kastetmiyorum
Ahmet Yıldırım: Lütfen sözünüzü geri almanızı rica ediyorum. Bakın bu olay büyür.
Bakan Ağbal: Neyi kasdettiğimi biliyorsunuz.
Ahmet Yıldırım: Ama 'siz' diyorsunuz. Hayatımda silahla işim olmadı.
Bakan Ağbal: Siz de benim ne demek istediğimi biliyorsunuz. CİHAN
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Ağbal, HDP'li Yıldırım'ın gönlünü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER