Manisa'daki terör operasyonunda 6 tutuklama


Manisa'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 1'i kadın 8 kişiden 6'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde 17 Ocak 2016 sabahı dokuz adrese eşzamanlı operasyon düzenlemişti. Gözaltına alınan 8 zanlının evlerinde yapılan aramalarda 1 adet el yapımı bomba, 5 adet molotof bombası ve örgütsel dökümanlar ele geçirilmişti. Polise yönelik eylem hazırlığında olduğu ileri sürülen A.A., M.E.P., C.E., H.A., M.S., A.A. M.T. ve H.K. gözaltına alınmıştı. Zanlıların, Şehzadeler ve Yunusemre'de izinsiz gösteri, güvenlik güçlerine motolof bombası atma ve duvarlara terör örgütü PKK'nın propagandasını içeren yazılar yazma vakalarına karıştığı belirtilmişti.

Poliste üç gün süren işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen A.A., M.E.P., H.A., M.S., A.A. ve H.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.T. ve C.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'daki terör operasyonunda 6 tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER