Manisalı şehit, borcu olmasına rağmen kredi çekip babasını emekli etmiş


Mardin'in Dargeçit ilçesinde, teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 3 askerden biri olan 34 yaşındaki Manisalı Astsubay Çavuş Abdulkadir Çelik'in, borcu olmasına rağmen kredi çekerek babasını emekli ettiği ortaya çıktı.

Evli, biri kız diğeri erkek iki çocuk babası olan şehit Abdulkadir Çelik'in, Manisa'nın Gördes ilçesi Doğanpınar Mahallesi'ndeki baba ocağında taziye çadırı kuruldu. Acı haberin duyulmasıyla birlikte ailenin 5 çocuğundan 1'i olan şehidin baba evine gelen ziyaretçiler, baba Hamit Çelik ve anne Fatma Çelik'e başsağlığı diledi.

Oğlu ile bir hafta önce konuştuğunu açıklayan baba Hamit Çelik, "Kendisinin halini hatırını sordum. O da benim hatırımı sordu. Dün de annesiyle konuşmuş. Oğlumdan sonra torunumla konuştum. Torunum bana, 'Dede büyüyünce sana ben bakacağım' demişti. Vatan sağ olsun. Denilebilecek başka bir şey yok. Efe ve Zeynep adında 2 çocuğu var. En son 3-4 ay önce izine gelmişti. Nisan ayında tekrar izine gelmeyi düşünüyordu. Bir ay izin hakkı vardı. Gelip arkadaş, eş dostla görüşüp gidecekti. Nasip olmadı." dedi.

Gördes'in Doğanpınar Mahallesi'ndeki tek katlı müstakil evde emekli maaşıyla yaşayan baba Çelik, oğlunun borcu olmasına rağmen, kendisinin Bağ-Kur borcunu kapatarak, emekli ettiğini söyledi. Hamit Çelik, "Üç yıldır emekli maaşı alıyorum. Şehit olan oğlum Abdulkadir Çelik, bankadan 20 bin TL kredi çekti, Bağ-Kur'a parayı yatırdık. Beni emekli yaptı. Allah bin kere razı olsun." diye konuştu.

Şehit Astsubay Çavuş Çelik, yarın (4 Mart Cuma) Cuma namazını müteakip Gördes Merkez Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Doğanpınar Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Manisalı şehit, borcu olmasına rağmen kredi çekip babasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER