Mart ayında işsizlik azaldı, istihdam arttı


Federal İş Ajansının (BA) verilerine göre Almanya'da işsizlik oranı yüzde 6,5 azalarak 2 milyon 845 bine düştü. Bu verilere göre işsiz olanların sayısı mart ayında şubat ayına göre 66 bin, geçen senenin aynı ayına göre ise 87 bin azaldı. Buna rağmen BA uzmanları, iş gücü piyasasının ilkbahar mevsimiyle canlanmasına rağmen, her zamanki kadar iyileşmediğini bildirdi. Federal İş Ajansı Başkanı Frank-Jürgen Weise ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iş gücü piyasasının genel olarak pozitif gelişmeye devam ettiğini söyleyerek, mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı değişmemesine karşın sosyal sigorta primlerinin tekrar arttığını ifade etti.

Öte yandan, ocak ayında gerileyen istihdam rakamları Şubat ayında ters yönde ilerledi. Federal İstatistik Dairesi'nin (Destatis) dün açıkladığı geçici rakamlarına göre şubat ayında ocak ayına kıyasla istihdam oranı yüzde 0,1, bir önceki senenin aynı dönemine göre ise yüzde 1,3 seviyesinde artarak 43 milyon 8 bine ulaştı. Bu şekilde, bir önceki aya göre istihdam edilen işçi sayısı 52 bin, bir önceki seneye göre ise 543 bin artmış oldu. Destatis tarafından yapılan açıklamada, Alman ekonomisinin iyi gidişatı ve hafif geçen kış mevsiminden dolayı gelişmelerin olumlu olduğu ifade edildi.

Almanya'da sosyal sigortalı olarak istihdam edilenlerin sayısı da 55 bin artarak 31 milyona çıktı. Bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla artan rakam 731 bin daha fazla tam zamanlı çalışan oldu. Mart ayında aynı zamanda, şirketlerin yeni çalışanlar için talebi artmaya devam etti. Buna göre, mart ayında boş iş yerleri bir önceki seneye göre 92 bin artarak 635 bini buldu. Özellikle, mekatronik, enerji ve elektroteknik ve lojistik gibi alanlarda işçi açığı bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Mart ayında işsizlik azaldı, istihdam arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER