MEB önünde toplanan mağdur öğretmenler, 'İl içi tayin' istedi

MEB önünde toplanan mağdur öğretmenler, 'İl içi tayin' istedi

Türk Eğitim-Sen'e üye, eşlerinden, çocuklarından ayrı olan İl İçi Özür Grubu Mağdurları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı.

Bakanlık önünde toplanan sendika üyeleri, 'Verilen sözler tutulsun, aileler kavuşsun', 'Haksızlığa ilçe emri ile son', 'Aynı ilde, ayrı evde, aile nerede, tek çare ilçe emri vermede' dövizleri taşıdı. Bazı ailelerin eyleme minik bebekleriyle katıldı. Anneleri haklarını isterken, bebek arabasındaki bir çocuğun biberonla süt içmesi dikkat çekti.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Yaşan Şahindoğan, il içi özür grubu mağdurlarının sesi olmak için bakanlık önünde toplandıklarını söyledi. Öğretmenlerin, eşleriyle, çocuklarıyla yaşadıkları mağduriyeti anlatmak için toplandıklarını aktardı. Bakanlığın bu ailelerin sesine kulak vermesi gerektiğini söyleyen Şahindoğan, "Onlar evlenirken, 'iyi günde kötü günde' diye birbirlerine söz verdiler, şimdi ise birbirlerinden uzakta, evlat hasreti çeke çeke görev yapıyorlar. Moral sıfır, motivasyon sıfır. Büyük bir travmanın eşiğindeler. Çünkü talepleri görmezden geliniyor. Tek istedikleri ilçe emrine atanmak ve böylece ailelerine kavuşabilmek." diye konuştu.

Bazı illerde ilçeler arası mesafenin 150-200 kilometre mesafede bulunduğunu anlatan Şahindoğan, bu mesafenin iki il arasındaki mesafeden bile fazla olabildiğini kaydetti. Şahindoğan, "Dolayısıyla eşler hafta sonundan hafta sonuna hatta ayda bir görüşebilmekte, çocuklar annesiz, babasız kalmaktadır. Bakanlığın hedefi annesiz, babasın büyüyen çocuklar mı yetiştirmektir? Aile bütünlüğünün bakanlık eliyle bozulması ne kadar da trajiktir. Bu sorunun çözümü bellidir. 2. il içi tayin hakkı mutlaka verilmeli, özür grubu bakımından da isteyenlere ilçe emri verilmelidir. MEB'in il içi özür grubu tayinleri yapmaya yanaşmaması, bu talebi yıllardır göz ardı etmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri durumlarını özetleyen bir şarkıyı seslendirdi. CİHAN
<< Önceki Haber MEB önünde toplanan mağdur öğretmenler, 'İl içi tayin'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER