Medya Etik Konseyi: G20'deki akreditasyon ayıbı ülkemizi küçük düşürüyor


Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Antalya'da geçekleşen G20 zirvesine muhalif gazete ve basın kuruluşu muhabirlerine akredite uygulanmasına tepki gösterdi. Esendir, "Akreditasyon ayıbı ülkemizi küçük düşürmektedir." dedi.

Halit Esendir, dünya liderlerinin katıldığı basına akredite uygulanması konusunda bir açıklama yaptı. Esendir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Daha önce de ülkemizde pek çok olumsuz örneği yaşanan akreditasyon ayıbı bir kez daha ortaya çıktı. Hem de uluslararası bir platformda... Antalya'da yapılacak olan dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerini buluşturan G20 zirvesini takip etmek isteyen Zaman ve Sözcü gazeteleri ile bazı basın mensupları akredite edilmemişlerdir.

Bilinmelidir ki gelişmiş ülkelerde en önemli kriter, basın ve ifade özgürlüğüdür. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin katıldığı bir toplantıda ifade özgürlüğünü kısıtlama anlamını taşıyan akreditasyon ayıbı, ülkemize yakışmamaktadır.

Tüm dünyanın gözü önünde ve dikkatlerin yoğunlaştığı G20 toplantısında ülkemizin en çok satan Zaman gazetesi, Sözcü gazetesi ve bazı basın mensuplarına akreditasyon uygulanması, ülkemiz adına bir ayıp ve diğer devletler nezdinde küçük düşürücü bir adımdır.

Derhal bundan vazgeçilmeli ve bu yanlış uygulamadan dönülmelidir. Gerekli şartları taşıyan gazeteci ve gazetelerin akredite edilmesi için kolaylık sağlanmalıdır."

CİHAN
<< Önceki Haber Medya Etik Konseyi: G20'deki akreditasyon ayıbı ülkemizi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER