Depremde vefat eden Cihan muhabiri anıldı

17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden Cihan muhabiri mezarı başında anıldı

Depremde vefat eden Cihan muhabiri anıldı

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden Cihan Haber Ajansı  muhabiri Rahmi Akman için mezarı başında anma programı düzenlendi.

1973 Elazığ doğumlu olan Rahmi Akman, meslek hayatına Cihan Haber Ajansı muhabiri olarak İstanbul'da başladı. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Akman, havalimanı muhabiri olarak çalışırken 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde İstanbul'da ikamet ettiği evin enkazı altında kalarak hayatını kaybetti. Depremin ardından memleketi Elazığ'a götürülen Akman, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Yakınları, ölüm yıl dönümünde Rahmi Akman'ın kabrinde bir araya geldi. Henüz 26 yaşındayken enkaz altında kalan Akman için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Anma programına, baba Mehmet Şerif Akman, anne Refika Akman, ağabey Remzi Akman, kardeş Hakan Akman, amca oğulları Ramazan ve Serhat Akman, yeğenler, Ahmet Büyükabacı, meslektaşları ve diğer yakınları katıldı. Acısı tazelenen anne Refika Akman, gözyaşlarını tutamadı.

Rahmi Akman'ın yakınları, yılardır acılarının dinmediğini, genç yaşta kaybettikleri Rahmi Akman için sürekli dua ettiklerini ifade eti. Rahmi Akman'ın görev aşkıyla dolu bir insan olduğunu vurgulayan yakınları, "İzne geldiğinde hemen dönmek, işbaşı yapmak isterdi. 'Burada beni bekleyen 3 kişi, orada binlerce kişi' derdi. Mesleğini çok seviyordu." diye konuştular.
<< Önceki Haber Depremde vefat eden Cihan muhabiri anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER