Mehmet Baransu'ya büyük onur

Yaptığı haberden dolayı hapse atılan Baransu'nun haberi dünyanın en iyileri arasına girdi.

Mehmet Baransu'ya büyük onur

Türkiye’de hapse atılan gazetecilerden Mehmet Baransu’nun bir haberine “Küresel fiyaskoları ortaya çıkarmak: 100 Yılda Araştırmacı Gazetecilik” adlı kitapta yer verildi.

'DÜNYADAN DERLENMİŞ 47 HABERİN ARASINA GİRDİ'

Columbia Üniversitesi Uluslararası-Halkla İlişkiler Bölümü Medya ve İletişim Program Direktörü Prof. Dr. Anya Schiffrin tarafından yazılan kitapta Baransu’nun “Pimini çekip bombayı verdi” haberi dünyanın farklı bölgelerinden derlenen 47 haber arasına girdi. Hapisteki gazetecinin 2009 yılında yaptığı haberle Elazığ’da bir komutanın nöbette uyuyan ere ceza olarak pimi çekilmiş el bombasını vermesi sonucu patlama yaşandığı ve 4 askerin şehit olduğu ortaya çıkmıştı. Baransu, geçtiğimiz mart ayında ‘devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri temin etmekten’ tutuklandı.

'TARİHE DAMGA VURMUŞ VE TOPLUMA ETKİ BIRAKMIŞ HABERLER'

Nobel ödüllü ünlü ekonomist Joseph Stiglitz’in eşi Schiffrin, ağustos ayında yayınladığı kitabında dünyanın farklı yerlerinde tarihe damgasını vurmuş ve toplum üzerine büyük etki bırakmış haberlere yer verdiğini söyledi. Schiffrin, dünyadaki birçok skandalı ortaya çıkaran haberlere yer verdiklerini, bu haberlerin tarihî öneme sahip olduğunu söyledi. Gazeteciliğin zor bir zamandan geçtiğini ve birçok ülkede gazetecilerin saldırı altında olduğunu kaydeden Prof. Dr. Schiffrin, kitabının basın özgürlüğünün önemini ortaya koyduğunu ve bunu savunmak için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Baransu'ya büyük onur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER