Mehmet Görmez'den Kadir Gecesi mesajı


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu geceyi ihya etmenin yolunun Kur'an'ın kadrini ve kıymetini bilmekten geçtiğini vurguladı.

Kadir suresinin inananlara üç büyük mesaj getirdiğine işaret eden Mehmet Görmez, Kadir Gecesi'nin, her sene inananların kadrini yüceltmek için geldiğini belirtti.
İslâm âlemi olarak 13 Temmuz Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece; rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı Şerif'in kalbi olan mübarek Kadir Gecesi'ne kavuşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşanacağına işaret eden Görmez, "Ramazan ayını on bir ayın örneği ve sultanı kılan Yüce Rabbimiz, Kadir Gecesi'ni de Ramazan'ın kalbi ve kıymetlisi kılmıştır. Kur'an-ı Kerim'de bu geceye müstakil bir sure tahsis eden Yüce Rabbimiz, gecenin değerini de bizzat surede haber vermiştir. Her sene kadrimizi yüceltmek için gelen Kadir gecesinin anlatıldığı Kadir Suresi, aslında bizlere üç mesaj getirmiştir." dedi.

'KADİR GECESİ BİR ÖMRE BEDEL'

Görmez, bu geceyi ihya etmenin yolunun, Kur'an'ın kadir ve kıymetini bilmekten, Kur'an'la hayatı anlamlandırmaktan geçtiğine vurgu yaparak, bu gecenin bir ömre bedel olduğunu ifade etti.

Görmez, "İkinci önemi ise her yıl gelen Kadir Gecesi'yle Yüce Rabbimiz tarafından müminlere bir ömre bedel imkân ve fırsat sunulmuş olmasıdır. Bu yönüyle Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir." şeklinde dile getirdi.
Görmez, Kadir gecesini ihya etmenin yolunun, Kur'an'ın barış ve esenlik mesajlarına kulak vermekten, yeryüzünde barış ve esenliğin egemen olması için çaba göstermekten geçtiğini dile getirerek üçüncü mesaj olarak, şunu aktardı:
"Vahiy meleği Cebrail Aleyhi's-selâm ile Allah'ın meleklerinin Kadir Gecesi'nde yeryüzüne selâm ve esenlik getirmek üzere her türlü iş için inmeleridir. Kur'an'ın nüzulü hürmetine bir kez yaşanan bu hadise, Cenab-ı Hakk'ın biz müminlere çok büyük bir ikramı, ihsanı ve lütfu olarak her sene tekerrür etmektedir. Öyleyse Kadir Gecesi'ni ihya etmenin yolu, Kur'an'ın barış ve esenlik mesajlarına kulak vermekten, yeryüzünde barış ve esenliğin egemen olması için çaba göstermekten geçer. Ancak o zaman Allah'ın meleklerinin yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerini idrak edebiliriz."

'İSLAM COĞRAFYASINDA OLANLAR…'

"İslam coğrafyasında olanlar, bu Ramazan'ı da buruk bir şekilde geçirmemize neden olmuştur…" diyen Görmez, şöyle devam etti: "Kadir Gecesi vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki Ramazan ayı boyunca başta Suriye ve Irak olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı şiddet ve çatışmalar, katledilen masum canlar, akıtılan masum kanlar, dökülen gözyaşları, Filistin, Kudüs, Gazze, Mısır, Doğu Türkistan ve Myanmar/Arakan'daki mazlumiyet ve mağduriyetler, bu Ramazan'ı da buruk bir şekilde geçirmemize neden olmuştur."

KADİR GECESİ DUASI

Görmez, Kadir Gecesi'nde Allah'a, "Ya Rabbe'l-Âlemîn. Ümmet-i Muhammed'e rahmetinle muamele eyle. Ümmet-i Muhammedi cehalet, tefrika ve fitne hastalığından kurtar. Ümmet-i Muhammedi iki cihanda aziz eyle. Ümmet-i Muhammedi tevhid ve vahdette birleştir. Bizleri 'Müminler ancak kardeştirler' ilahi fermanınca zihinleri bir, yürekleri bir, gayeleri bir, sevgileri bir, hüzünleri bir, acıları bir kardeşler topluluğu eyle. Bizleri, bütün insanlığın özlemi olan barış ve huzur ortamını tesis edenlerden eyle. Bizleri Kadir gecesinin feyz ve bereketinden mahrum eyleme." diye yalvarmak gerektiğini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Görmez'den Kadir Gecesi mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER