Menfez içerisine yerleştirilmiş 100-150 kilo patlayıcı imha edildi


Genelkurmay Başkanlığı dün (4 Ekim) yurt içinde yaşanan önemli olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Hakkâri Yüksekova'da devam eden operasyonda, teröristler ile çıkan çatışmada iki terörist etkisiz hale getirildi. Yol arama unsurlarınca tespit edilen üç adet mayın / el yapımı patlayıcı imha edilip ve bir mağara kullanılamaz hale getirildi.

'8 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Hakkâri Şemdinli'de, teröristler tarafından, 34. Hudut Tugay Komutanlığı Kışlasına, İlçe Emniyet Müdürlüğüne, İlçe Jandarma Komutanlığına ve Şapatan Jandarma Karakol Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda, 100-150 kilogram patlayıcıya bağlı 1.000 metre kablonun kullanıldığı menfez içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve yerinde imha edildi.

Hakkâri Şemdinli'de yol araması ve mayın / el yapımı patlayıcı kontrolü esnasında, Tuhi Köprüsünde kablo ile tuzaklanmış altı adet el yapımı patlayıcı (beş adet 12 kilo mutfak tüpü ve bir adet küçük tüp) tespit edilip ve yerinde imha edildi.

Osmaniye'de, teröristler tarafından, dört adet rüzgar türbünü el yapımı patlayıcı ile kullanılamaz hale getirildi.

Van Özalp'ta, 1 Ekim 2015 tarihinde bölgede icra edilen operasyon esnasında güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve teröristlere destek veren 27 şahıstan 22'si serbest bırakılmış, beşi tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Menfez içerisine yerleştirilmiş 100-150 kilo patlayıcı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER