Meriç Köprüsü aydınlığa kavuşuyor


Edirne'de bulunan tarihi Meriç Köprüsü'nde devam eden aydınlatma çalışmalarında sona gelindi.

Temeli II. Mahmut döneminde atılan ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle yapımına ara verilen köprü, Abdülmecit zamanında 1847 yılında ancak tamamlanabildi. 263 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde olan köprü 13 ayak üzerinde inşa edildi. 12 adet boşaltma gözü bulunan ve Abdülmecit köprüsü olarak bilinen Meriç Köprüsü'nün ortasında seyir köşkü bulunuyor.
Çeşitli figürlerin de yer aldığı köprü yapıldığı günden bu yana insanların ve vasıtaların geçişine hizmet veriyor.

Edirne'nin en doğal alanlarından birisi olan Meriç Nehir üzerinde bulunan köprü, yılın her döneminde insanların akınına uğruyor. Gün içerisinde muhteşem görünümüyle ziyaretçileri hayran bırakan Meriç Köprüsü, havanın kararmasıyla birlikte karanlığa gömülüyor. Köprülerin aydınlatılması için geçen süre içerisinde yapılan girişimlerden bir sonuç alınamadı.

Göreve başlayan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Meriç ve Tunca nehirleri üzerinde aynı isimlerle anılan köprülerin karanlıktan kurtarılması için yeniden harekete geçti.

Yapılan girişimler sonuç verdi. İlk olarak Tunca Nehri üzerindeki köprü karanlıktan kurtarıldı. 400 yıllık Tunca Köprüsü geçen Mayıs ayında yapılan törenle ışıl ışıl bir görünüme kavuştu.

Tunca Köprüsü'nden sonra bu kez Meriç Nehri üzerindeki köprüde çalışmalara başlandı. Özel bir aydınlatma firması tarafından yapılan çalışmalarda sona gelindi. Yaklaşık bir milyon TL'ye mal olması beklenen çalışmanın ardından Meriç Köprüsü karanlıktan aydınlığa kavuşacak. CİHAN
<< Önceki Haber Meriç Köprüsü aydınlığa kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER