Merkel otomobil üreticilerinden mülteciler için iş istedi


Uluslararası Otomobil Fuarı'nın açılışında konuşan Başbakan Angela Merkel, araçların dijitalleşmesine insanların güven duyması için kademeli yaklaşımın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, otomotiv sanayisinin mültecilere iş imkanı sunmasını da istedi. Fuarda, G-7 ulaştırma bakanları dijitalleşmenin otomotiv sektöründeki yansımasını ele almak için bir araya geldi.

Frankfurt'ta 66. Uluslararası Otomobil Fuarı'nın (IAA) resmi açılışını yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel dijital yönde ilerlemek isteyen otomotiv sektörüne destek çıktı. Araçların adım adım insansız sürüşe yaklaştığını belirten Merkel, insanların sisteme güvenini kazanmak için kademeli yaklaşımın önemli olduğunu ifade etti. Güçlü ve yenilikçi otomotiv endüstrisinin, Almanya ve Avrupa'nın ekonomik kalkınması için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Açılış konuşmasında mülteci gündemine de değinen Merkel, Alman otomotiv endüstrisinin, ülkeye gelen mültecilere iş imkanları sunmasını istedi. Bir anda gelen binlerce sığınmacının ülkeye uyum sağlamasının zor bir görev olduğunun altını çizen başbakan, bugüne kadar yapılan birçok yardım içinde Alman halkına teşekkür etti.

G-7 ULAŞTIRMA BAKANLARI BİR ARAYA GELDİ

Bu seneki fuarda, G-7 ülkelerinin ulaştırma bakanları otomotiv sektörünün dijitalleşmesinin yasal çerçevesini tartışmak için bir araya geldi. Bir önceki gün Federal Bakanlar Kurulu, Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt'in dijital altyapının genişletilmesine yapılacak yatırımları öngören strateji belgesini onayladı. Dobrindt, sektör temsilcileri ve G-7 ülkelerinden gelen mevkidaşlarıyla bu doğrultuda ki gelişmeleri ele alacak. IAA'da 39 ülkeden gelen bin 103 katılımcı yeni ürünlerini tanıtıyor.

219 yeni aracın dünya tanıtımının yapıldığı fuarda, elektrikli araçların yanı sıra sürücüsüz araçlarda görücüye çıkıyor. 27 Eylül'e kadar devam edecek fuar, halka yarın açılıyor. Bu sene ki fuarı yaklaşık 900 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Merkel otomobil üreticilerinden mülteciler için iş istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER