Mestan: Güvenliğim için Türk Büyükelçiliği'ne sığındım


Bulgaristan'da Haklar ve Özgürlükler Hareketi'nin başkanıyken partisinden ihraç edilen Lütfi Mestan, basın toplantısında gazetecilere sorularını cevapladı.

Lütvi Mestan, partiden ihraç edildikten sonra neden Türk Büyükelçiliği'ne sığındığının sorulması üzerine, "Türk Büyükelçisiyle planladığımız görüşmemiz vardı. Aynı zamanda partiden de ihraç edildim ve resmi korumalarım alındı. Ben de Büyükelçilik makam aracıyla alınıp görüşmemi tamamladım." dedi.

Mestan, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile alınan devlet korumaları hakında telefon görüşmesi yaptığını, ancak cumhurbaşkanının 'ertesi gün cevap verebilirim' dediğini açıkladı.

Hangi Türk liderleriyle görüştüğü sorusuna da cevap veren Mestan, bir kez 2014'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü ki kez de Başbakan Davutoğlu ile bir araya geldiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu ile Sofya'da gizlice görüştükleri iddialarıyla ilgili Bulgar istihbaratını suçlayan Mestan, "Eğer ellerinde bir ses kaydı varsa bunu basınla paylaşsınlar. Benim milli değerlere ne kadar sahip çıktığımı görecekler." dedi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER